Home   Laudeliinat
     
  Näitä samoja blokkeja tai niiden osia oli vieläkin, ja kun yhdistelin niitä niin sain näin monta laudeliinaa vielä tehtyä. Uutta tai kierrätettyä kangasta taustat ja reunan huolittelukaitaleet, ei vanua, hivenen tikkasin että pysyy puolet vastakkain.

I still had these blocks and block parts left, and I sewed them together until I had five sauna seat covers made. There is no batting, just backing and binding, and just a little bit of hand quilting.

Iso kuva Big picture

2013

     
  Pari laudeliinaa, jämäsuikaleista suurimmaksi osin. Hidden spools on ihan kiva malli, se näyttää kivalta ja on nopea tehdä. Ompelin koneella, ei vanua mutta tikkasin käsin sen verran että vuori pysyy paremmin kiinni päällisessä, ja näihin ompelin reunakaitaleen ihan kunnolla eli ensin koneella ja sitten taitetaan nurjalle puolelle ja ommellaan se kiinni käsin. Se käsinompeluvaihe oli kyllä hankala, kun pistot meinasivat väkisinkin tarttua päälliseen kun sitä vanua ei välissä ollut.

Leftover strips were sewn into Hidden spool blocks for a pair of sauna seat covers. No batting, machine pieced and hand quilted. This time I bound them properly - that is, I sewed the binding strip first by machine, then stitched it on the back by hand.

2008

     
  Tein nämä blokit ajat sitten, ja sen sijaan että niistä olisi tullut kaunein tilkkupeitto ikinä, niistä olisi tullutkin rumin tekele mitä tilkkujen saralla voi olla. Lajittelin sitten blokit värin mukaan ja tein niistä laudeliinoja, joista tulikin kovin kauniita. Ei vanua, tikattu koneella, reuna kantattu kokonaan koneompeleella. Iso kuva

I had made tons of 16-patch and pinwheel blocks to make the most beautiful quilt ever, but it appeared they´d rather make the ugliest quilt ever instead. I got an idea - I sorted the blocks by color, then made seat covers for sauna. I love how they turned out. They were fast, because I quilted by machine and also bound with no hand stitching. No batting. Big picture

2008

     
  Tässä isossa laudeliinassa kuvion erottaa paremmin.

You can see the pattern forming better in this big one.

Iso kuva Big picture

2008

     
  Aloin tekemään erästä juttua, ja ensimmäinen versio oli tällä Hidden spools -mallilla. Kun olin saanut blokkien neljännekset tehtyä, tekele näytti niin kamalalta, ettei ollut puhettakaan tehdä semmoisena valmiiksi asti. Vaihdoin mallia, mutta säilytin nämä rumeliinit kuitenkin. Ne olivat hyllyllä suunnilleen viikon. Sitten välähti - ehkä vähiten rumista tulisi kuitenkin jotain - laudeliinat! Ei vanua välissä, konetikkaus. Vein ne kuvattaviksi oikeaan ympäristöön eli saunaan. Saa nähdä miten siisteinä kestävät käytössä ja konepesussa.

I started making something, and the first version was with this Hidden spools-pattern. When I had all the quarter-blocks ready, the whole thing looked so hidious I just couldn´t continue using them. The colors were bad and it made it look bad all over. I changed the pattern and some of the colors for that project, but I still kept these ugly things. They were kept aside for a week or so. Then I got an idea - in Finland, the Sauna country, we have something called Laudeliina - a special towel to sit on on the hot upper bench, to prevent our bottom from burning and also for hygienic reasons. That is what these two tiny quilts are for. Sewn and quilted by machine, no batting. Time will tell how they take the constant laundering.

Iso kuva Big picture

2005

     
    Home