Home   Neulottuja liinoja
     
  Pieni liina on neulottu kellertävästä virkkauslangasta, sellaisesta melko ohuesta ja pehmeästä. Langan nimestä ja puikkokoosta ei ole mitään aavistusta, on sen verran aikaa siitä kun olen tämän neulonut. Ohje lienee jostain Kauneimmat käsityöt -lehden numerosta 90-luvulta.

Iso kuva Big picture

     
  Kauneimmat käsityöt -lehdestä tämäkin pieni neulottu liina.
     
  Tämän pikkuliinan ohje on kai Kauneimmat käsityöt -lehdestä. Lanka on puuvillaista pehmeätä virkkauslankaa, väriltään kellertävää. Tämä on sama malli kuin alempana oleva sokeritärkätty sininen liina. Tätä vaaleata ei ole tärkätty millään.

Iso kuva Big picture

     
  Neulottu liina

Knitted tablecloth, diameter 18".

Neulottu pitsiliina, halkaisija 47 cm.

Iso kuva Big picture

     
  Pieni neulottu liina

Pieni neulottu liina 24x24 cm. Muistelen, että tämä ohje olisi alun perin päiväpeittoon, mutta neuloin vain yhden neliön. Tämän liinan aikoihin kaupoista loppui se tuubissa oleva hyvä tärkki, ja hyllyillä näkyi olevan vain ja ainoastaan suihkutettavaa ja silitettävää tärkkiä. No sitähän en tietenkään ostanut, koskapa sen avulla en olisi liinaani voinut pingottaa samalla tavalla kuin tuubitärkillä. Sen sijaan tärkkäsin tämän liinan sokerivedellä! Lopputulos on paljon kankeampi ja jollain tapaa paksumpi, mutta kelpuutin sen kuitenkin. Saahan sokerivesitärkin pestyä pois jos haluaa. Liinasta ei tullut ihan niin tönkkö kuin ennen vanhaan mummon virkatuista ja sokerivedellä kovetetuista koristekipoista, mutta melkein.

Knitted doily, size 9,5 x 9,5". In lack of real starch I treated this little doily with sugar.

Iso kuva Big picture

     
  Neulottu pitsiliina

Neulottu pitsiliina, halkaisija 62 cm. Tämä liina ei ole ihan symmetrinen, ja jotenkin tämä ei muutenkaan ole ihan täysin mieleiseni. Reuna on vähän liian iso keskiosaan nähden. Olisipa tärkkiä, niin tästäkin ehkä saisi hyvän. Ilman tärkkiä pingotuksen apuna ei kyllä kannata pitsiliinoja neuloa.

Knitted tablecloth, diameter 24,5 ".

Iso kuva Big picture

     
  Soikea neulottu liina

Soikea neulottu liina. Tämä olikin erikoinen tapaus, muuten kaikki neulomani liinat ovat olleet pyöreitä tai sitten neliöitä. Periaatteessa hyvä idea tämäkin, mutta käytännössä liina jäi kupruilemaan keskeltä. Aloitusreuna kai jäi liian kireäksi tai jotain. No, tulipa tehtyä tämmöinenkin.

Oval shaped knitted table cloth.

Iso kuva Big picture

     
  Neulottu liina

Neuloin ison pyöreän liinan joskus aikoja sitten. Lanka on jotain pehmeätä puuvillaista virkkauslankaa, puikkojen koosta ei ole muistikuvaa mutta aika pieni se todennäköisesti oli. Homma oli mukavan haastava. Muistan purkaneeni silmukka kerrallaan ja pähkäilleeni, kun asiat eivät täsmää. Loppu hyvin, kaikki hyvin kuitenkin, ja lopulta sain ottaneeksi kuvankin ensimmäisen pesun jälkeen. Liinan halkaisija on noin 80 cm.

I knitted this big, round doily a long time ago. Thread is cotton, needle size long forgotten. It was a nice and challenging knit. I remember tinking (that is, undoing stitch by stitch) and scratching my head when things didn´t match. All´s well that ends well, and now I finally had a photo taken of the doily after the first laundry. The diameter of the doily is appr. 31 inches.

Iso kuva Big picture

     
     
    Home