Home   Töissä tehtyä ~ Items I have made at work

Ilopuroset / Työkaari, Pankakoski 2006 - 2007

Eipä tämä mikään kattava luettelo ole, mutta kuitenkin jotain mitä tuli töissä kahvinjuonnin ohessa tehtyä.

     
  Viimeinen isompi työ Sateenkaaren piikkiin. Ommeltu koneella, tikattu käsin. Peitto on ommeltu pussiksi eli erillistä reunakaitaletta ei tällä kertaa ole käytetty.

The last one - baby quilt with nine-patches and hand-quilted hearts. Sewn by machine, quilted by hand.

Iso kuva Big picture

     
  Ohje näihin löytyi tilkkupajaan hankitusta kirjasta jonka nimeä en tietenkään muista. Näppärä ohje kuitenkin, ja farkustahan on moneksi. Pallokuvioisessa on ohjeen mukaisesti vanu välissä ja se on paljon tukevampi. Raidallisessa on vaan ohut puuvillavuori.

Small toilet bags or whatever, made of old jeans, very neat construction, instructions from a quilting book which name I don´t remember. Striped one is only with thin lining, other has some batting too.

     
  Patakintaat ovat kierrätyspuodin kestosuosikkeja kun ne on tehty farkusta ja niissä on tarpeeksi pitkät varret. Jollain tavalla nättikin tietysti on hyvä olla. Kanakuvio löytyi tilkkukirjasta jonka nimeä tai tekijää en muista. Se on koneapplikoitu liimaharsoavusteisesti (kaksipuoleista) paikoilleen. Vuoriksi löytyi tällä kertaa sini-ruskeata ruutukangasta.

Oven mittens with a chicken appliqué (paper-backed fusible web was used). Jeans, yep. They sell well, oven mittens made of jeans, if they are long (and pretty) enough.

     
  Päiväpeitto on kooltaan siltä ja väliltä, reilu yhden hengen kapeaan sänkyyn ja nafti parisänkyyn, koko on 160 x 240 cm. Pikkutilkut leikattu kaikenmuotoisista oudoista paloista ja vaaleat välikaitaleet kai vanhaa verhoa. Vuorikangas ja vanu kaupasta. Ommeltu koneella ja tikattu käsin. Iso kuva 1 Iso kuva 2

Bed quilt of recycled material (top) and some new (backing and batting). Machine-pieced and hand-quilted.Big picture 1 Big picture 2

     
  Pienet katedraalin ikkuna-neulatyynyt ovat vain 3 tuuman kokoisia. Tein näitä yhdessä Maijan kanssa ja se oli niin mukavaa, että kun ensimmäiset viisi valmistuivat, päätimme jatkaa ja teimme vielä neljä lisää. Osa on täytetty polyestervanulla ja osa tekokuitu- ja villalangan pätkillä. Neulatyynyt ovat samanlaisia kummaltakin puolelta.

Small pin cushions in Cathedral window pattern are only 3 inches by size. I made them together with my work mate Maija. We had such fun making them that we decided to continue when the first batch was done. We ended up with nine pretty pin cushions. Both sides of each are identical.

     
  Tämä torkkupeitto valmistui kauan aikaa sitten ja kuva jäi laittamatta tänne kun en ollut siihen alkuunkaan tyytyväinen. Peitosta tuli ruutukaitaleiden ansiosta ihan levoton. Nyt näin kuvan sattumalta ja päätin sittenkin laittaa sen tänne. Olkoon vaikka varoittava esimerkki kaikille muille tilkkuilijoille. Ohut vanu välissä, tikattu käsin.

I wasn´t pleased with this small quilt, so I thought I wouldn´t show it to you at all. The quilt looks too busy because of the checkered layers of frames, but of course I realized it too late. I made the quilt a while ago and I happened to run into the picture now and decided to add it here after all. Thin batting, hand quilted.

     
  Vanhoja farkkuja jalostettuna kiikkutuolinmatoksi. Kiikkutuolin puutteessa kuva otettu nojatuolissa. Ommeltu pussiin, 2 x 60 g vanu välissä, ei tikattu. Nauhoja molemmissa päissä ja keskellä.

Old jeans were turned into a rocking chair pad. Too bad there was no rocking chair available for the photo session! Two layers of batting inbetween, no quilting.

     
  Nine-patch vauvanpeitto, ommeltu koneella ja tikattu käsin. Tämän voi sanoa olevan minun tekemäni - yhden tai kaksi blokkia taisivat kaverit ommella muiden ompelusten ohella, niin ja kaverin kanssa harsittiin porukassa. Reunan huolittelin sinisellä kanttinauhalla jonka olin ensin kutistanut.

Baby quilt made of nine patch blocks. Made by me, one could say. I got some help from other members of our sewing team.

     
  Nine patcheja vuorotellen vaaleiden ruutujen kanssa, ei omatekemä vaan enemmänkin yhteistyönä valmistettu peitto. Minä ompelin päällisen läjään oman mielen mukaan. Sitten ompelin kerrokset pussiksi, jonka jälkeen yhdessä harsittiin. Sitten Maija tikkasi peiton käsin - vinot linjat tummien pikku neliöiden läpi, pitkin "ketjuja", ja jokaiseen isoon vaaleaan neliöön sydän. Kooltaan tämäkin on vauvanpeitto-luokassa. Tästä tykkäsi tekijät ja ihailevia katseita se sai kaikilta muiltakin.

This baby quilt was made together. I sewed the top, we basted the quilt together and then my fellow quilter Maija quilted it by hand. We both agreed we ended up with the sweetest little quilt ever! Just perfect by pattern, colors and quilting.

     
  Vanhoista farkuista tehdyt patakintaat. Kaksi vasemmanpuoleista kinnasta ovat samanlaiset. Oikeanpuolimmaiseen siksakkasin kukkakuvioita. Vuorikankaana on samaa tummansinistä kuviollista kangasta millä huolittelin reunankin.

Oven mittens, made of old jeans. The two on the left are similar, both sides seen. The one on the right has appliquéd flowers on it. Dark navy lining, same as you can see on the edge.

  Verhot työpaikan salin ikkunoihin. Verhoja on kolme suunnilleen samanlaista kolmeen isoon ikkunaan. Idea oli minun päästäni ja toteutuskin melkein - sain arvokasta siksakkaus- ja silitysapua työtoverilta, ja niinpä verhot saatiin valmiiksi tosi nopeasti. Värilliset tilkut ovat 3½ tuuman neliöitä (ennen ompelua) eikä tilkkukaitaleen takana ole vuoria vaikka sitäkin jossain vaiheessa harkitsin. Vuori olisi himmentänyt värien hehkua ja niinpä jätin sen pois ja sen sijaan kaikki saumanvarat huoliteltiin.

Curtains I designed for the place I work at. There are three similar curtains for the three large windows in the big room. The idea is mine, and so is the actual making, but I did it with some help from a work mate - she zig-zagged and ironed, and the curtains were finished pretty quickly. Color squares are 3½ inches by size before sewing. I considered lining the patch stripe to hide the seam allowances, but lining would have disturbed light shining through them and making the colors sparkle, so I decided to zig-zag the seam allowances instead.

Toinen kuva Another picture

     
  Tästä se lähti. Kohta oltiinkin jo kangaskaupassa.

This is how it started. Sketch for the curtains.

     
  Ompelin farkkupallin töissä. Sisällä siinä on yhteen liimattuja superlonkappaleita. Niiden päälle on ensin ommeltu kankainen suojus vahvasta kankaasta, ja sen päälle tilkkupäällys farkkupaloista. Farkkusuojuksen saa irrotettua pesuun tarvittaessa, mutta viitseliäisyyttä se vaatii, koska se on ommeltu umpeen pohjasta. Umpeen ompelu tuntui kuitenkin toimivimmalta tavalta. Tarranauha aukeaisi helposti, samoin nepparit, kun pallia siirtää lattialla ja mattojen päällä, ja kiristysnyöri jättäisi pitkät sivut löysemmälle. Palli on kooltaan suurinpiirtein 30 x 35 x 55 cm.

I sewed the jeans stool at work. The cover is made of old jeans. The stool is appr. 12 x 14 x 22 inches by size.

     
  Tämäkin palli on töissä väsätty, sama systeemi kuin yllä ja kokokin taitaa olla samoissa kieppeissä.

Another stool made of old jeans. It is sized about the same as above.

     
    Home