Home   Huovutus ~ Felting
     
  Kun en osaa huovuttaa muuta kuin näitä palleroita, niin huovutan sitten niitä aina silloin tällöin. Sitten pitää miettiä mitä niistä voisi tehdä, ja lainasin ideaa jostain jonka joku muu on tehnyt jo aikaisemmin eli kirjanmerkistä jonka ostin kesällä. Siinä ei roikkunut huovasta tehtyä palloa vaan litteä sydän, ja helmi oli puupinnalla. Minun kirjanmerkeistäni tuli tämän näköisiä. Pallot huovutettu käsin ensin neulalla, sitten veden ja mäntysuovan kanssa.

These balls are all I can make what comes to felting, so I keep making them occasionally. Once finished some, I often need to think of what to make of them. I bought a bookmark last summer that was constructed like these ones, only that there wasn´t a ball but a heart-shaped piece of flat felted wool on the other end of the string. I made my version of such bookmark, and this is what they look like.

     
  Lisää kirjanmerkkejä samalla reseptillä. Kultalankakirjontaa hitunen koristeeksi.

More bookmarkers. Embroidered lightly with gold thread.

     
  Huovuttelin muutaman uuden silmukkamerkin. Keltaiseen ompelin koristeeksi tähtiä kultalangalla, mutta punaisen, vihreän ja harmaan jätin semmoisekseen. Harmaa näkyy tuolla takana neuleessa.

I made some stitch markers for a change. I embroidered the yellow one with golden thread but didn´t feel like adding anything to the red, green and grey marker. Grey marker? Yes, it´s on duty on the background.

     
  Huovutettuja silmukkamerkkejä ja vanhoista postikorteista taiteltuja laatikoita. Huovutettuihin silmukkamerkkeihin löysin idean ja ohjeen täältä. Silmukkamerkkien huovuttaminen ensin neulalla ja sitten veden ja mäntysuovan kanssa oli tosi mukavaa, ja loppusilaus koristeompelein myös.

PS. Pelkkä villalanka lenkkinä oli huono idea, ja vaihdoinkin myöhemmin niiden tilalle puuvillalangasta virkatut lenkit.

These tiny felted stitch markers were lovely to make. This blog gave me the idea and also provided instructions.

PS. Plain wool yarn was a bad idea for loops, so I replaced them with crocheted cotton loops.

     
  Huovutettu avaimenperä. Sisällä on lankakerä, ja sen päälle on huovutettu sinistä villaa ensin neulalla ja sitten veden ja mäntysuovan kanssa. Nahkanauhan läpi saamisessa oli oma urakkansa; ryijyneula oli lopulta tarpeeksi jämerä työkalu. Koristeet kirjottu merkkauslangalla. Klikkaa kuvaa niin näet isompana.

Felted key chain. A ball of yarn inside, covered with blue wool, first felted with a needle and then with water and pine soap. Leather cord was tricky to install. I finally got it through the ball with a huge, blunt needle. Click the picture to get a larger view.

     
  Sininen huovutusvilla riitti vielä kahteen avaimenperään, ja aika sopivasti laatikosta löytyi myös nahkanauhaa juuri oikean pituiset pätkät. Kirjailut ommeltu suurimmaksi osaksi muliinilangalla.

Blue wool was just enough for two more key chains. I happened to have available just suitable sized leftover pieces of leather strap for the loops. Decorations are stitched mostly with cotton embroidery yarns.

Iso kuva Big picture

     
    Home