Home

Tilkkulaukkuja ja muita juttuja

Pieni käsityöpussi roikkuu ranteessa ja niin voit neuloa missä vaan, kun lankakerä kulkee kivasti mukana. Pussi on vuoritettu vihreällä, ja sen kokoinen, että 100 g lankakerä mahtuu sen pohjalle poikittain.

A small pouch hangs from your wrist, containing the yarn ball so that you can knit anywhere you like. I lined the bag with green cotton. The size? 100 grams yarn fits nicely in the pouch.

2015

Iso kuva Big picture

Tämä käsityöpussi on päässyt jo käyttöön. Kissakankaan kaveriksi harmaata lakanaa vuoriksi.

This pouch is in use already. I paired the cat print with some grey cotton sheet for lining.

2015

Iso kuva Big picture

Ompelin pienen kassin vanhasta pöytäliinasta, palasta vanua, kappaleesta nuhjua tekokuitukankaista verhoa sekä valikoimasta kankaita applikaatioon. Ne ovat myös vähän mitä sattuu - oikea kierrätyksen kuningas koko kassi. Tosi nätti tästä tuli loppujen lopuksi kuitenkin. Applikoin kaksi kukkablokkia (Rose of Sharon) käyttäen apuna kaksipuoleista liimaharsoa. Siksakkasin reunat. Tikkasin kukkablokit vanuun käsin ennen kuin ompelin kassiksi.

This little bag is completely made of recycled material, and I am very pleased about how pretty it turned out. I used fabric of an old table cloth for background, a piece of shabby non-cotton drape for lining, a piece of batting inbetween, and the floral applique on Rose of Sharon blocks is made of a little of this and a little of that, with fusible web and zig-zag. I quilted the blocks on batting before sewing the bag.

2014

Iso kuva Big picture

Lähikaupan kangaskassissa oli alanurkassa kaupan logo. Ajattelin että olisi nätimpi jos vaikka applikoisi kukkia siihen päälle. Kaksipuoleisella liimaharsolla silitin kiinni ja suoralla ompeleella sitten vain, eikä tällä kertaa sillä iänikuisella siksakilla. Aika kiva tuli. Kukan mallin löysin jostain vanhasta tilkkulehdestä.

Shopping bag had a logo of our local grocery store in the corner. I wondered if it looked nicer if I would applique some flowers to hide the logo, and indeed it is much better now. Fusible web and straight stitch.

2014

Iso kuva Big picture

Tilkkutyövälineiden kantokassissa on vanu ja vuori, ja koko on sopiva isolle leikkuualustalle. Eihän niitä kovin usein tarvitse kuljetella, mutta nyt ei ainakaan ole kassista kiinni.

I sewed a bag for my cutting mat and ruler.

2014

 
     
  Vasemmanpuolimmaisen kassin ruutukuvioinen vuorikangas on tekokuitua, kaikki muut näiden kassien kankaat ovat puuvillaa. Vasemmalla uudet kankaat sekä päällys että vuori. Kahdessa muussa vuori on sitä samaa roosaa puuvillasatiinia mitä kaksi kuvaa alempanakin käytetty. Keskimmäinen vihreä kangas on ollut pöytäliina ja ostettu kirpputorilta tilkkutyötarkoitukseen, mutta isokuvioisena kuitenkin jäänyt tähän asti käyttämättä. Oikealla kukkakuvioinen kangas on vanhaa verhoa, ihan omissa ikkunoissa ollutta joskus monia vuosia sitten. Roosa vuori kävi tähän niin hienosti, että harmitti suuresti kun tämä kassi oli viimeinen johon sitä riitti.

More bags for grocery shopping. Fabrics mainly cotton, some new and some recycled.

Iso kuva Big picture

2013

     
  Keskimmäisen kassin päällyskangas on ohutta ja tuskin puuvillaa. Ei oikein parasta tilkkutyökangasta, mutta ostoskassiin todella hyvä ja kevyt materiaali. Vuori on jämäkkää vaaleata ruutukuvioista puuvillaa ja yhdessä varmaan ovat tarpeeksi kestävät painavillekin ostoksille. Kahden muun vaaleanpunainen vuori on auringossa haalistunutta verhona palvellutta puuvillakangasta. Vasemmanpuolimmaisen kassin päällys on ohutta tilkkutyökangasta ja oikeanpuolimmaisen kassin kangas on pelastettu matonkudekankaiden kassista, mistä se haalistunut vaaleanpunainenkin löytyi.

More bags for grocery shopping. Fabrics mainly cotton, some new and some recycled.

Iso kuva Big picture

2013

     
  Ompelin lisää kasseja kun niitä aina tarvitaan. Vuorina kaikissa on tuommoista roosaa kiiltäväpintaista satiinin oloista puuvillaista kangasta, joka sointuu päällyskankaisiin tosi nätisti.

I sewed more shopping bags, they´re always good to have at hand. Lining in all three is shiny satin-like cotton fabric in color that goes so well with the floral prints.

Iso kuva Big picture

2013

     
  Tässä rivissä yksi pienempi ostoskassi (vasemmalla) ja kaksi isompaa. Punasävyinen onkin jo kuvattuna tuolla alempana.

Three shopping bags, one smaller on the left and two others in larger size. The red one on the right is the same that you can see lower on this page.

Iso kuva Big picture

2012

     
  Pannumyssyn kuviot on applikoitu käyttäen kaksipuoleista liimaharsoa ja tiheää siksakkia. Etupuolella katselee kirahvi maukkaita lehvästöjä ja toisella puolella ajelehtii poutapilviä sinisellä taivaalla. Kun olen huono piirtämään, niin otin mallia kirahviin täältä. Ompelin päällisestä, vuorista ja polyestervanusta kustakin samanmuotoisen pussin, laitoin ne sisäkkäin ja huolittelin alareunan niin kuin tilkkupeitosta. Ripustuslenkkikin on. Oli kiva ommella tätä ja olen tyytyväinen lopputulokseen.

Tea cozy has a giraffe on one side, looking at tasty branches. On the other side there are puffy clouds drifting in blue sky. I used fusible web for applique. I can´t draw, so I searched for appliqued giraffes online and found this. I looked at it and drew mine. I sewed the top pieces with applique, batting and lining into three bags which I sewed together from the bottom edge and bound it as if it was a quilt. There is also a hanging loop. I enjoyed sewing this and I am pleased with how it turned out. Click the following links to see the back and inside.

Iso kuva Big picture Takapuoli Back side Vuori Inside

2013

     
  Applikointiharjoitusta. Freezer- eli lihakaupan paperin avulla käsin applikoidut kukkablokit, 2 kpl, ommeltu pannumyssyksi. Jotkut sisänurkkaukset kukissa ovat aika karmean näköiset, mutta vaikka ne eivät oikein onnistukaan niin tykkään käsin applikoimisesta ihan hirveästi. Needle turn tekniikassa paperista leikatut kappaleet silitetään kankaan oikealle puolelle (kiiltävä puoli tarttuu) ja saumanvara käännetään nurjalle sitä mukaa kun ommellaan. Kannattaa valita ohut neula. Ohuet kankaat ovat mukavampia ommella myös, nämä ovat kaikki melko paksuja. Kaipa ne sisäkurvit saavat vähän selitystä siitäkin. Lehtien ompelu oli oikein mukavaa, vaikka niitä on niin monta. Pääsin heti jyvälle kulmien ompelusta. Pannumyssyn valmistaminen on vielä vähän harjoitteluvaiheessa myös, tämä on ihan ensimmäinen ikinä. Saapa nähdä miten toimii kahvipannun päällä jokapäiväisessä käytössä. Välissä paksu polyestervanu, sisällä vuori, ja ompelin alareunan käsin piilopistoilla. Päältä näkyy vähän tuommoinen lenkki.

Learning to applique in freezer paper and needle turn way. I made two flower blocks and sewed them into a tea cozy. I like needleturn applique very much. I iron the freezer paper cutouts on the right side of fabric and turn the seam allowance with the needle little by little when stitching. You need a very thin needle for it. Thin fabric would be nice too, mine were coarse and perhaps that´s one of the reasons for my bad inside corners. This was my first tea cozy ever, and I hope it will be good in everyday use on our coffee pot. There is polyester batting and lining inside and a loop on the top.

Iso kuva Big picture

2013

     
  Tästä kankaasta ompelin kaksi kassia ja lopultakin sain otettua kuvan toisesta. Sen toisen vuori on violetti, tässä tuo ruudullinen jota vähän näkyy.

I sewed two bags of this fabric, and now finally I have a photo of one. The other has lilac lining. It looked good, matched the pond. Lining in this bag matches the elk and bear and will do for me, but the other was nicer. I gave it to a friend.

Iso kuva Big picture

2013

     
  Löysin hyvän ohjeen kankaiselle, vuoritetulle muovikassin muotoiselle ostoskassille. Kannattaa valita mahdollisimman ohuet kankaat että kassista ei tule kovin painavaa ja että kahvat mahtuvat käteen. Lisäksi kahvan kohta kannattaa leikata vähän kapeammaksi kuin mitä muovisen kassin kahva on, tai muuten tulee vähän liian jämerät rivat. Ohjeessa kassiin kuuluu vielä ulkopuolelle tasku jonka sisään koko kassin voi taitella, mutta en katsonut sitä tarpeelliseksi joten jätin tekemättä. Tykkään kyllä näistä! Ei yhtään saumanvaraa näkyvissä nurjallakaan! Kangasta kyllä menee yllättävän paljon aina kassia kohden.

I found a great tutorial for a shopping bag. I skipped the pocket on the outside, but otherwise I followed the excellent instructions to the letter. I love how the inside is neat too! These do require a lot of fabric, but are fun to make and good to use.

Iso kuva Big picture

2012

     
  Pari käsityöpussia säilytystä/kuljetusta varten. Kuvat kyljissä on tehty ala-asteella käsityötunneilla välitöinä, eli ne ovat vanhat ja kellastuneet, mutta olipa silti mukavaa saada ne ns. hyötykäyttöön. Pussit onnistuivat mielestäni erittäin hyvin.

A couple of drawstring bags to store/take along a knitting. The pictures on the sides are stitched at elementary school. That obviously means that they´re old and turned yellowish, but I still like to have them used. I love how the bags turned out.

Iso kuva Big picture

2008

     
  Applikoin koneella kukan ostoskassin kylkeen ja kirjailin myös vähän paksuhkolla langalla. Otin kassiin mallia valmiista sopivan kokoisesta kassista ja kukan mallin löysin jostain vanhasta lehdestä. Käytin applikoinnissa apuna kaksipuoleista liimaharsoa. Kantokahvat on ommeltu kassin sivukappaleen ja yläreunan alavaran väliin.

A bag for shopping for groceries. I appliqued the flower by machine with fusible web, and embroidered a little bit by hand too.

Iso kuva Big picture

2008

     
  Tämä pikku pussi on tehty 12 x 13½" kokoisesta kappaleesta sekä kahdesta 2" kaitaleesta, 40 cm vetoketjusta sekä kahdesta pienestä kaitaleesta (3 x 1 3/4") vetoketjun molemmin päin. Valmiin pussin koko on 9 3/4 x 3 x 3 tuumaa. Vuori on keltainen.

12 x 13½" pieces of top, batting and lining made this small bag with two 2" strips, two 3 x 1 3/4" strips and a zipper. Finished size is 9 3/4 x 3 x 3". Color of lining? Yellow.

2006

     
  Sukanneule on näppärä ottaa mukaan tässä pienessä kassissa. Yleensä neulon neulomiseni kotona, mutta joskus tilanne vaatii neulontaa tien päällä. Kahvojen sisään laitoin suikaleen flanellia vahvistukseksi. Vuori on vaaleampaa kangasta, mutta vuorin yläosaan laitoin samaa kuin päällinenkin on ettei vuorikangas liikaa hyppäisi silmille. Vanu on kiinnitetty päälliseen konetikatuilla kaarilla. Halusin laukkuun alusta pitäen lampaan kuvan kylkeen. Itse tehden se ei luonnistanut. Seuraavana päivänä laukku kuitenkin pääsi käyttöön ja kaupunkiin, ja siellähän se oli, Joen Langassa, minun lammas! Nyt se koristaa kassin kylkeä. Aika kiva! Kooltaan kassi on sopiva pienelle neuleelle ja 100 g sukkalankakerälle.

I need this small bag whenever I want to take my sockknitting along. Usually I knit only at home, but sometimes knitting happens also on the road. I strengthened the handles with strips of flannel between the folded strips of red fabric. I lined the bag with lighter colored fabric, but the very top of lining is red as the top. I machine-quilted the top to batting. From the beginning I wanted a lamb to decorate the side of the bag, but I just couldn´t make it myself. The next day the bag was on duty on my trip to town, and there it was, in the sewing notions shop, my lamb! Cute, don´t you think! The bag is suitable sized for a ball of yarn and the sock-to-be.

2006

     
  Ompelukoneen suojahuppu braid-kaitaleista. Sisäpuolella vuori ja välissä vanu. Huppu on tukeva ja seisoo vaikka yksinään. Iloisen värikäs kaitale sai kaverikseen ruskean eri sävyjä. Ommeltu ja tikattu koneella.

Quilted sewing machine cover is sewn and quilted by machine. Braid got a good companion of tan and brown prints and solids. Batting and lining are included.

2006

     
  Aikoja sitten ylijäämäsuikaleista tehdyistä braid-kaitaleista käytin osan tähän laukkuun joka on ommeltu samalla hyvällä ohjeella kuin alapuolen pikkulaukku. Tästä laukusta tuli vähän isompi, mitat ovat 43 x 36 cm. Laukussa on vuori puuvillakankaasta ja päällisen ja vuorin välissä vanu. Tikkasin vanun kiinni päälliseen koneella pystysuorin ompelein. Sankoja vahvistin silitettävällä tukikankaalla.

I made a long braid a long time ago using leftover scraps. I used some of it for this bag, sewn with the same good instructions as the tote bag below. This one is larger, 17 x 14 inches. I added lining of cotton fabric and put polyester batting inbetween. I ironed some fusible web for the handle pieces before sewing.

2006

     
  Pieni laukku jossa molemmat puolet ovat tilkkutyötä, välissä ohut vanu ja vuori luonnonvalkoista puuvillaa. Vanu on tikattu päälliseen koneella. Kahvat ovat jotain luonnonvalkoista nauhaa joka oli sen verran leveätä, että tikkasin sen kaksinkertaiseksi.

Little tote bag in Log cabin pattern. There are log cabin blocks on both sides, the bag is lined with natural white cotton fabric and there is a thin layer of batting inbetween. Batting and top are tied to each other with machine quilting. Strips for blocks, material for straps and instructions for the tote bag are courtesy of a friend. June, thank you!

2006

     
  I found Oklahoma backroads block pattern from this great quilt site and wanted to try it out as I had a pile of 2" scrap squares. I soon had made enough blocks for a bag. There is lining but no batting.

Ylijäämätilkuista leikatuista 2 tuuman palasista innostuin kokeilemaan blokkia Oklahoma backroads. Blokkeja valmistui sen verran että sain tehtyä kassin. Siinä on vuori vaan ei vanua. En ehkä uskaltaisi kantaa painavia ostoksia tässä kassissa, mutta uimahallikassiksi se onkin tarkoitettu.

2004

     
    Home