Home   Sukkia 1 ~ Socks 1 ......... sivu 2 sivu 3 sivu 4

Tämä malli on Denmark Nancy Bushin kirjasta Knitting On The Road. Lanka on Gjestal Maija, ja 3,25 mm puikot. Kaikin puolin kiva neule, ja Maija on hyvä ja lämmin lanka, onhan siinä 85% villaa.

This pattern is Denmark from Knitting On The Road by Nancy Bush. Gjestal Maija with 3,25 mm double pointed needles. It was a nice pattern to knit, and Maija is a good yarn. It is very warm too, being 85% wool.

2011

Iso kuva Big picture

Villasukkia koossa 46. Neuloin Novita Nalle-langasta 3 mm puikoilla. Kirjailin lopuksi siniseen pariin silmukoita jäljittelemällä sukat saaneen radioamatöörin koolin eli tunnuksen, joka siis jatkuu toisella puolella vartta mutta loppuosa ei kuvassa näy. Siniseen pariin löytyi sattumoisin juuri sopiva ohje jonkinvuotisesta Novitan sukkalehdestä, siinä sileään kohtaan oli vain tehty vähän raitaa ja sitten kirjailtu Suomen (tai Ison-Britannian) lippu. Minä neuloin beigejä raitoja sukansuun joustimeen ja kirjoin lippujen sijaan numerot ja kirjaimet. Kuutoseen löysin vähän mallia jostain vanhasta käsityölehdestä, muut ihan itse kaavailin. Kirjoessa vielä säädin kirjainväliä - ruutupaperille puolikkailla ruuduilla suunnittelin kuvion, mutta neuleeseen siirrettynä vaatikin vähän ilmaa väliin, vaan keskeltä kun olin aloittanut, niin helppo oli matkan varrella säätää. Samasta sukkalehdestä löytyi sopivasti perusohje sukkaan Nalle-langasta ja suurin vaihtoehto oli juuri 46. Sinisessä parissa sädekavennus ja harmaassa nauhakavennus ja kummassakin parissa ihan perinteinen vahvistettu kantapää.

Wool socks in size 46. Yarn is wool blend sock yarn Novita Nalle, and I knitted with 3 mm double-pointed bamboo needles. At the end I embroidered (duplicating stitches) the letters and number according to recipients ham call on the blue pair.

2015

Iso kuva Big picture

Halusin ihan väkisin neuloa taas Paraphernalia sukkamallin, mutta. Neule jäi jossain vaiheessa sivuun pitkäksi aikaa, ja kun taas neuloin, tuli löysempi kohta. Lankakin tuntui niin hankalalta. Se on Austermann Stepiä, ja tämä oli ainakin toinen yritys tästä kerästä kun ensimmäinen meni purkuun (aloitin yhtä toista mallia joka ei toiminutkaan) ja lanka alkoi tuntumaan nuhjulta kaikin puolin. Sain sukat neulottua loppuun asti kuitenkin, huomatakseni että ei näistä tullut yhtään niin kivat kuin niistä ekoista Paraphernalioista. Ei huvittanut edes viimeistellä höyryllä tai liotuksella. Siltä ne näyttävätkin. No, sainpahan tehtyä loppuun asti kuitenkin, ja villasukat on aina villasukat ja lämmittävät jalkoja. 2,5 mm bambupuikot.

I was desperate to knit Paraphernalia socks again. It was not such a joyable knit after all. Socks were abandoned for some time in some point, and when I picked them up again, I knitted looser rounds. I did not enjoy the yarn either. It is Austermann Step, and the second try of the ball of yarn - the first was rrrrrripped because it just would not work. Eventually I finished the socks, to find out that they did not end up so great I had anticipated after all. I did not even care to finish them with steam or a soak, and they look like it too. Anyway, they are socks and they make feet warm. I used 2,5 mm double-pointed bamboo needles.

2014

Iso kuva Big picture

Neuloin pienistä raitaprintti-Fabelin jämistä pienet sukat. Sukan suuhun ja kärkeen neuloin vähän punaista Austermann Stepiä ja pienet raidat Roosa nauha pinkin jämästä. Neuloin 2,5 mm puikoilla, ja silmukoita lie ollut 48 tienoilla.

I used some leftovers to knit small socks in red. I used 2,5 mm double-pointed needles and knitted over 48 sts or so.

2014

Iso kuva Big picture

Käytin harmaan Maija-langan tämmöisiin vierastöppösiin. Jokin tässä langassa mättää. Maija yleensä on oikein kelpo lanka, mutta tämä harmaa on ulkonäöltään jotenkin outo. No, eiköhän aja asiansa tämmöisissä sukissa jotka voi antaa vieraalle jonka isoja jalkoja kylmää meidän kylmähköillä lattioilla. Aloitin kärjistä, kuvioksi neuloin palmikkoa Nancy Bushin Denmark ohjeesta (Knitting On The Road). Tiimalasikantapää. Varren suun taitekohtaan neuloin nurjan kerroksen ja silmukoin alavaran kiinni. Koko lienee jotain 42 luokkaa tai ehkä enemmänkin.

Gjestal Maija is a good yarn, but there is something about this grey color I dislike. I knitted it into socklets with no legs and in largish size, for guest use, to be worn on our cold floors. I knitted them toe-up, with cable pattern from Denmark socks from Knitting On The Road by Nancy Bush. Short row heel. I purled one row where there is a fold, and grafted the folded part in place. Size is quite large.

2014

Iso kuva Big picture