Home
Sitä sun tätä ~ This and that

Makrame-solmeilua, toinen pieni kokeilu. Malli eri, ja huomaa pitkät hapsut tällä kertaa. Ihan kiva. Materiaali on jotain moppilankaa, väri luonnonvalkoinen. Kuva näyttää laihaksi virutetulta mutta työ on oikeasti kapea ja pitkä.

Another makrame work. Different pattern and much nicer material this time, and notice the longer yarn ends. Photo looks distorted but the work really is narrow.

Iso kuva Big picture

2017Makrame-solmeilua, pieni kokeilu. Lanka on jotain mitä lienee, paksua ja pistelevää eikä kyllä kovin kaunista. Ihan hyvä siitä oli solmuja tehdä kuitenkin. Nuo pienet vieri vieressä viistosti menevät olivat kyllä aikamoisia murheenkryynejä, lopulta ne alkoivat joten kuten onnistua vähän niin kuin puolivahingossa. Nuo toiset olivat sitten taas ihan helppoja. Tekele roikkuu kuistilla kun ei sitä muualle pystynyt laittamaan, ulkonäöksellisistä syistä. Jos joskus uudestaan teen, jätän hapsut pitemmiksi.

Knot after knot made of some odd yarn. Ugly thing hangs on the porch wall because it seemed the only place for it. Color of the yarn is what makes it ugly, basically the knots are pretty. I liked making it. Small knots were a pain, surprisingly complicated to make, but the other ones were pretty easy. If I some day make another one, I will leave the ends longer.

Iso kuva Big picture

2017Virkkasin mukin aluset Novita Tennesseestä 2,5 mm koukulla. Pienet läkkärät on tosi söpöt ja mukin alle juuri sopivan kokoiset, n. 12 cm. Toinen on isompi kuin toinen mutta ei noin paljoa kuin miltä kuvassa näyttää.

I crocheted coasters of cotton yarn. They are pretty and just good sized for a mug or a glass, 4 and half inches. One is larger than the other but not as much as you see in the picture.

Iso kuva Big picture

2017Nallen pipo on kinnasneulalla tehty kissankorvapipo. Nallelle se on vähän iso, mutta toivottavasti joku jolle se on sopiva ottaa sen omakseen. Pipo on tehty Novita Miami langasta.

Teddy wears a cap that is made in very old-fashioned technic with a large needle. It is too big for him, but I hope someone will find it suitable. Yarn is cotton blend.

Iso kuva Big picture

2017Vauvan tilkkupeitto on samanlainen kuin isompi jonka ensin tein. Tämä on ihan samalla tyylillä tehty, joka kangasta yksi pala kutakin keskellä (paitsi yksi tuplaten) ja kukkaköynnös reunalla, reunan taustakangaskin on samaa batikkivärjättyä sinistä ja samoin kukat on käsin applikoitu freezer paperia käyttäen samoista kankaista. Tässä vain päällys ja tausta on vanun kanssa ommeltu pussiksi että erillistä huolittelukaitaletta ei ole tarvittu. Siihen ratkaisuun päädyin ihan sen yksinkertaisen syyn takia että se sopiva sininen kangas oli jo liian vähissä. Tämä peitto on käsin ommeltu niin pitkälle, että konetta on käytetty vain sinisten kaitaleiden yhdistämiseen ja päällisen ja taustan pussisauman ompeluun. Kuusikulmiot on ommeltu käsin, kukkaköynnös myös, keskiosa yhdistetty siniseen reunukseen käsin ja peitto on käsin tikattu. Keskiosaan tikkasin viuhkoja, keskiosan ja kukkaköynnöksen reunustin saumanvaran leveyden päästä ja sitten köynnöksen lomaan tikkasin sydämiä. Ulkoreunassa suora tikkaus puolentoista sentin päässä reunasta. Tästä tuli kyllä todella ihana.

This baby quilt is basically the same than the one I made in larger size. The design is exactly the same - hexagons in the middle, one of each fabric, one fabric doubled. Floral border is made of the same batik dyed blue, and the floral vine is hand appliqued of the same fabrics. Here I did not bind the edge with separate strip simply because I had ran out of the very good blue fabric, so I just sewed the front and back together with the batting. I used sewing machine only for that, and to attach the wide blue strips together for the border. Everything else I sewed by hand: sewed the hexagons together and attached them to the border by hand, I appliqued the vine by hand and finally quilted the quilt by hand. I quilted fans to the center and echoed the flower vine, added hearts to the border to fill the empty spaces, and echoed the very edge of the quilt. I like this so much.

Iso kuva Big picture

2015, kaiTässä kaikki kirjat jotka tein. Kaikki on tehty periaatteessa samalla tavalla, josta tuossa alempana vähän kerroinkin. Paperi vaihtelee, mutta kaikissa kirjoissa on tyhjät, valkoiset sivut paitsi oikealla ylhäällä olevassa pienessä kirjasessa osa sivuista on vaalean violetteja ja oikean puolen keskimmäisessä kirjassa on kellertävät sivut vähän paksummasta paperista joka on jotain vanhaa kansion välilehtisarjaa. Suurin kirja oli hankalin kun piti liimata sidotut sivut ja kannet yhteen ihan oikeaksi kirjaksi. Sen vaiheen aloittaminen pelotti, mutta yllättävän siististi sain sen kuitenkin tehtyä. Kaikki kirjat ovat melko ohuita, yhdenkään sivuosuuden paksuus ei ole edes senttiä. Kansiin käytin ensin sekalaisia paksuja lehtiön taustapahveja ym. tukipahveja ja sitten paksumpaa pahvia jota ostin kirjakaupasta. Se ostopahvi käyttäytyi parhaiten eikä kupruile ollenkaan niin kuin joku ohuempi näyttää vähän vetävän kaarelle tuossa jossa on kannessa pöllö. Kirjojen selät on päällystetty kankaalla. Kansikuvat on löydetty askartelupapereiden joukosta (kukkapaperit vasemmalla ja oik.ylhäällä), seinäkalentereista (isoin kirja jossa tiirat, ja oikealla keskimmäinen) ja vanhasta lastenkirjasta (pöllö ylimmäisenä ja oik. alhaalla pieni kirja). Koska kannet eivät sitten suinkaan ole välttämättä samanlaiset edestä ja takaa, niin tuo alempi linkki näyttää kirjat toiselta puolelta. Kirjansidonnan opettelu oli tosi mukavaa ja olin puuhaan hyvin innostunut. Sitten into loppui, koska onhan rajansa kuinka pitkään jaksaa tehdä yhtä ja samaa, ja myös koska kirjat jäivät jotenkin nihkeiksi aukeamaan. Periaatteessa ne aukeavat täysin auki, mutta jotenkin "hitaasti". Jotain varmaan tein väärin, mutta koska en tiedä mitä, niin en oikein osaa korjatakaan. Hienoja muistikirjoja on nyt kuitenkin komea pino, ja ihan omatekemiä!

Here I show you all the books I made. Construction is the same in all. Paper for pages varies a bit from book to book, but basically all books are with blank, white pages. It was really nice making these, learning, getting somewhat good results. I have a handsome pile of notebooks now, which I made myself! There are two links for large photos, one of the front and one of the back sides of the books.

Iso kuva Big picture

Kirjat takaa Back covers of the books

2016Toinen pikkukirja, koko ja kokoonpano sama kuin alla. Lehdet tein vanhoista mutta käyttämättömistä kansion välilehdistä, kellertävää ja aika vahvaa paperia. Sidoin paperit ompelemalla ne taitteesta ohuella virkkauslangalla kahden nippuina. Nyt laitoin selkämykseen tummaa kangasta kun vaaleasta pahvi kuultaa läpi kuten alla näkyy, säästelin liimaa ettei niin tursuisi ja myös otin kirjasen pois painon alta kuivumasta muutaman tunnin päästä enkä antanut olla yön yli. Näin sivut pysyivät suorina kun eivät kostuneet kuten kävi tuon ensimmäisen kanssa. Näin se työ tekijäänsä neuvoo. Kannen kuva on seinäkalenterista. Pienessä kirjassa sama kuva riitti sekä etu- että takakanteen. Tietenkään se toisena liimattu kansilehti ei sattunut niin hyvin kohdalleen kuin ensimmäinen, mutta kyllä tämä on ihan riittävän siisti ja aukeaakin tosi kevyesti.

The second book I have finished. It is the same as below by size and construction. This was a greater success compared to the first book. This one opens a little better - maybe it is due to the amount of glue, or the material of the back, I am not sure, but it surely seems that practice makes you, if not perfect, better anyway.

Iso kuva Big picture

2016Uusin hurahdus - kirjansidonta. Pieni kirjanen on noin 9 x 13 cm kooltaan jos kannesta mitataan, lehdet ovat vähän pienemmät. Sivut on taiteltu, niihin on pistelty reikiä, ne on ommeltu, sidoksen vahvistavaa nauhaa on käytetty, selkä liimattu ja harsoakin lisätty. Kansilehdet ovat violetit, lehdet valkoiset ja vaalean violetit, selkä vaaleankeltaista kuviollista kangasta ja kannessa kukkapaperi. Kannet ovat paksua pahvia ja selkämyksessä on palanen vähän ohuempaakin. Ilman liimasuttuja ei selvitty ja muutakin pientä sanomista ehkä on, mutta kirja on täysin käyttökelpoinen, avautuu hyvin ja siitä tulee mulle uusi ihana osoitekirja.

My newest craze - book binding. Small book is about 3 x 5 inches by size. I folded, I sewed, I used cotton ribbon and cheese cloth to make it strong, I glued and messed and it is not perfect, but I love it! It will be my new address book.

Iso kuva Big picture

2016Tämä on jo kolmas kranssi. Tässä on jokunen neulottukin kukka: päivänhattu kello kolmen kohdalla sisäkaarteen puolella, ja kissankellot alhaalla. Kaikki muut ovatkin sitten virkattuja. Lemmikkejä kolme kello yhdeksästä kymmeneen, ja erilainen narsissi tässä kuin tuolla ensimmäisessä kranssissa, tämä oli mukavampi virkata, kello 12 kohdalla. Sen yläpuolella pienet siniset ovat kurkkuyrtin kukkia. Ruusuja, niittyleinikki, päivänkakkara ja tuoksuherne ja monta muuta. Kukkien joukossa on yksi perhonenkin, sinisiipi päivänhatun vieressä. Kannattaa klikata isommaksi alapuolella olevasta linkistä.

Third flower wreath. There are some knitted flowers too on this wreath. Do click Big picture to have a closer look.

Iso kuva Big picture

2016Toinen kranssi. Auringonkukka, kieloja, omenankukka, ohdake ja mitä vielä. Kannattaa klikata isommaksi alapuolella olevasta linkistä.

The second flower wreath. Sun flower, lilies of the valley, apple blossom and much more. You really need to click Big picture to have a closer look.

Iso kuva Big picture

2016Lainasin kirjoja, virkkasin kukkia. Ostin oman kirjan (Lesley Stanfield: Anna kaikkien kukkien kukkia), virkkasin lisää. Langat ovat sekalaisia villa-, sukka- ja puuvillalankoja ja virkkasin kaikki kukat 2,5 mm koukulla. Valmistin kranssipohjan kartongista ja valkaistusta pellavakankaasta. Sen halkaisija on noin 22 cm. Ompelin virkattuja kukkia kranssipohjaan ompelulangalla. Ennen kukkien kiinnitystä laitoin silkkinauhasta ripustuslenkin. Kukkien virkkaaminen on todella mukavaa puuhaa, eikä niiden kaikkien langanpäiden päättelykään ole ollut niin kamalaa. Värikäs ja iloinen kranssi on ensimmäinen tekemäni, mutta ei varmasti viimeinen!

I borrowed books and I crocheted flowers. I bought a book (100 flowers to knit and crochet by Lesley Stanfield), then crocheted more. I made a wreath base of cardboard and white linen. It is eight and a half inches by diameter. I sewed crocheted flowers on the wreath with sewing thread. There is a silk ribbon for hanging which I tied and stitched on first. I loved crocheting the flowers and I think the flower wreath looks cheerful with all the colors. This is my first crocheted flower wreath ever, but it will not be the last!

Iso kuva Big picture

2016Lohtulonkeroinen keskosvauvalle. Halusin kokeilla tätä suosittua juttua, ja tulipa tästä pikku mustekalasta ihana. Langaksi löytyi vanha (kerran neulottu ja myöhemmin purettu) Novita Samos jota virkkasin 3 mm koukulla. Silmiin käytin hieman ruskeata Lanettia ja valkoista mitälienee puuvillalankaa. Samos tuntuu käteen ihanan pehmeältä. Täytteeksi laitoin polyestervanua jota minulla on tilkkutöitä tehdessä jääneitä suikaleita - olipa hyvä kun olin säästänyt. Hienosti käpertyy nuo lonkerot ihan itsestään. Huippusöpö.

A small, cute octopus, crocheted of soft cotton-blend yarn with 3 mm hook, filled with some leftover polyester batting scraps from my quilting days. It is meant for a premature baby to handle in hospital, instead of cords and tubes attached to the poor little thing. Lots of crocheters make them these days. I love how the tenticles curl. Super cute.

Iso kuva Big picture

2016


Pikku neulatyyny sarjassamme Tulipahan tehtyä. Neulat kyllä uppoaa kevyesti tähän Nallesta neulottuun neulatyynyyn, mutta mutta. Saa nyt nähdä onko tästä mihinkään. Taustalla pilkottaa toinen jonka rinnalla tämä pyöreä on tosi kiva ja nätti. No, onhan tämä ihan nätti ihan muutenkin.

A small, knitted pin cushion. Not sure if this is any good.

Iso kuva Big picture

2016


Thaimaalainen metallilanka-sukkahousukukka, ihan omatekemä. Kukka on kuulemma muodoltaan kuin kosmoskukka ja se on tehty metallilangasta, sukkahousutrikoosta, hedekimpusta ja tahmaisesta teipistä. Kukka oli helppo tehdä kun oli opastaja vierellä neuvomassa.

I made this flower with instructions by a Thai lady who is an expert with these beautiful flowers. They are made of wire, thin stretchy pantyhose fabric, white center, stick for stem and green tape.

Iso kuva Big picture

2016


Kun näitä pieniä isoäidin kukkia kuusikulmioista on tullut tehtyä, niin nyt sain sitten käytettyä niitä johonkin. Ompelin sohvaan ja torkkupeittoon sopivasta värivalikoimasta ensin suunnilleen neliön muotoisen kappaleen jonka sitten applikoin tummanpunaiselle kankaalle ja ompelin sitten sohvatyynyn päälliseksi. Tyynyn toinen puoli on tummanpunainen, ja tämä on ihan perinteinen ompelemalla suljettava malli. Tumma kangas kuultaa vähän joidenkin vaaleampien kankaiden läpi, mutta en halunnut leikata pohjakangasta kukkien takaa poiskaan, että kukikas puoli pysyisi paremmin kuosissaan sitten kun päällinen pitää joskus irrottaa ja pestä.

I sewed a variety of hexagon flowers into square-ish piece, then appliqued it onto a large piece of dark red fabric. I sewed a cushion cover, a basic sew-on cover with no buttons or zippers on the back, just plain dark red fabric. Dark background shows through some lighter fabrics of the flowers but I did not want to cut it off from the center, as now it will be sturdier when I need to take it out and wash.

2014

 


Applikoin tämän kukan tällä kertaa sohvatyynyn päälliseen. Käytin lihatiskin paperia applikoidessani kukan ja lehdet käsin needle turn tekniikalla, ja pelkistin mallia sen verran että jätin pois koristeompeleet ja -tikkaukset. Ompelin tyynyyn panelireunuksen että saisin isokuvioista auringonkukkakangasta enemmän näkyviin, ja takapuolella on yksivärisiä kankaita (harmaa ja vihreä) ja nappikiinnitys.

This time I appliqued this flower on a cushion. I used freezer paper and needle turn technique, and did not include any ornamental stitching. Wide panel edge shows the big sunflowers better. I used solids (grey and green) for the back, and there are buttons on the back side for easy closing.

Iso kuva Big picture

2014


Mummollani oli kotikutoinen hartiahuivi luonnonvalkeata villaa. Vuosia, vuosia sitten hän pyysi minua tekemään siitä tyynyt. Toiseen on pujoteltu neulalla punaista puuvillalankaa punapoimintatyyliin, ja toiseen on kirjailtu kuvioita rekipeittojen tapaan. Näihin aikoihin asti tyynyt ovat olleet lapsuudenkodissani, mutta nyt sain ne jos halusin, ja halusinhan minä ne, mummon tyynyt.

I made these cushions for my grandmother of her home-made woollen shawl by her request a long time ago. Just recently I was told I could have them if I wanted, and of course I did.


Servetein koristeltu vanha kori ~ Decoupage roses on an old basket

Vanha kori sai pintaansa Miranolia ja ruususervettejä. Lakkasin kukat kylkiin ja pohjaan lasille tarkoitetulla kiiltävällä decoupagelakalla.

I had an old basket which I painted and decorated with pictures cut off from paper napkins. This is the inside of the basket.


Servetein koristeltu tarjotin ~ Decoupage roses on a tray

Kun kerran aloin maalaamaan, muistin tämän tarjottimen jonka taitava poikamme teki koulussa ollessaan vielä alakoulun puolella. Ruusut kävivät koristeeksi tähänkin.

Our son made this tray a few years ago. I painted and decorated it along with the basket.


Kännykän peti ~ Cell phone bed

Our daughter asked me to make her a cell phone bed to keep on her desk - sized as a potholder, filled with dried peas. In lack of peas I filled it with rice instead. This was a good opportunity to try out a new pattern called Chevron. The whole thing is sized 7x7", the middle part is 5x5". The back side looks different.

Tyttö pyysi tekemään kännykälle oman pedin - kuivatuilla herneillä täytetyn patalapun kokoisen pussin jota pitää työpöydällä. Herneiden puutteessa laitoin sisälle riisiä. Tämä oli hyvä tilaisuus kokeilla uutta mallia. Sen nimi on Chevron. Koko juttu on 18x18 cm kokoinen, keskiosan tilkkuosuus n. 12x12 cm. Toinen puoli näyttää erilaiselta.

Iso kuva Big picture

2004


Neulatyynyt ~ Pin cushions

Pienet neulatyynyt katedraalin ikkuna -mallilla näyttävät kuvassa sinisiltä, mutta oikeasti ne ovat violetteja. Kooltaan ne ovat vain noin 7 cm kanttiinsa. Ommeltu sekä koneella että käsin.

Small pin cushions seem blue in the photo but they really are purple. They are only 3 inches by size. Cathedral window pattern, both machine and hand sewn.

Iso kuva Big picture

2005


Nuken peitot Doll quilts

En olisi uskonut että tätäkin haluaisin kokeilla, mutta pitihän sitä sitten. Rag quilt tekniikka on nopeaa ja lopputulos kivan pörröistä. Nuken peittoja syntyi kolme kappaletta joista kaksi sievää pääsi kuvaan. Annan peitot veljeni tytöille. Peitot ovat kooltaan 35 x 45 cm.

I made rag quilts for my nieces´ dolls just to try out the technic. I never thought I´d be interested in rag quilts, but I found myself wanting to try it out, and as a result I have three small doll quilts now of which I photographed the pretty ones. I used some leftover batting to make them fluffy. The quilts are 14 x 18 inches by size.

Iso kuva Big picture

2005


Sohvatyynyt Cushions

Sohvatyynyt saivat uudet päälliset. Ompelin niitä varten 12 tuuman blokit. Takapuolella napit niin on helppo irroittaa. Paneelireunus on aika siisti.

I sewed 12" blocks for cushions. The back side is equipped with buttons for easy removal. I like the panel edge.

Iso kuva Big picture

2004


Koristetyyny

Sohvatyyny jossa koristeena neulottu pitsineliö.

Small cushion with ruffle, decorated with a knitted lace square.

Iso kuva Big picture

Home