Home   Virkattua ~ Something I´ve crocheted
     
  Tämä tähkäkuvioinen liina on virkattu paksusta luonnonvalkoisesta kalastajalangasta. Malli on ihan nätti eikä tässä ole muuta vikaa kuin että joku on joskus korostanut keskustaa neonpinkillä korostustussilla. Haalistui se pesussa vähän, mutta ei lähtenyt kokonaan. Varmaan liina olisi tosi kaunis jos sen virkkaisi ohuemmasta langasta.

This is a pretty doily but very thick, made of strong yarn.

Iso kuva Big picture

     
  Tämä pieni virkattu liina on ohutta valkaistua kalastajalankaa. Tykkään tästä mallista, se ei ole ihan tusinatavaraa vaan siinä on sitä jotain.

Iso kuva Big picture

     
  Kun virkkasin saunan ikkunan verhoa (alempana tällä sivulla), tulin tehneeksi yhden tai kaksi neliötä liikaa. En halunnut purkaa vaan sen sijaan virkkasin muutaman lisää. Niistä tuli pieni hapsureunainen liina. Sen verran on käytetty että on tullut tahra ja että huomaa, että hapsulanka on pysynyt valkoisena siinä kun virkatun osuuden lanka on kellastunut. Samaa lankaa pitäisi olla molemmissa. Malli on kyllä tosi nätti.

When I crocheted a lace curtain for sauna window, I ended up having one or two squares too many. I didn´t want to unravel, but crocheted a few more instead, and made a little doily of them. I haven´t used it much - only to get it stained, it seems. I notice that while the fringe has stayed white, the center has turned yellowish. They both are similar yarn.

Iso kuva Big picture

     
  Tämä soikeahko liina on aloitettu keskeltä ketjusilmukkaketjulla. Siitä on ensin virkattu toinen puolisko, ja sitten ketjun toisesta reunasta toinen. Liina on jo aika vanha eikä ole mitään aavistusta enää mistä ohjeen löysin. Ohjekansiooni olen lehtileikkeen tallentanut valmiin liinan kuvasta, mutta ohjetta ei enää löydy. Liinan koko on 49 x 62 cm ja se on virkattu jostain valkoisesta virkkauslangasta. Nätti liina.

This doily is quite large, 19 x 24 inches. It is started with a chain in the middle, across the doily. First you crochet one half, then the second half from the other side of the chain.

Iso kuva Big picture

     
  Pieni neliöliina on kyllä muuten kiva, mutta tuo väri...!! Nuorna tyttönä sitä virkkasi sitä lankaa ja väriä mitä sattui käsillä olemaan, enimmäkseen äidin ja mummon varastoista. Malli on kyllä nätti. Yhtään en enää osaa sanoa mistä se oli peräisin.

Small square doily is pretty, but the color...!! When you´re young, you work with whatever you happen to have available in your mother´s and granny´s stash. I do like the pattern.

Iso kuva Big picture

     
  Olen virkannut tämän pienen liinan nuorena tyttönä, siihen aikaan kun oli kiinnostusta virkata todella ohuesta langasta pienellä koukulla. Liinan nimi on Hieno tähti, mutta minulle siitä tulee mieleen enemmänkin hämähäkinseitti. Tuskin tämä malli näyttäisikään näin hyvältä, jos sen virkkaisi jostain tavallisen paksusta virkkauslangasta. Liina on pieni (halkaisija 25 cm kärjestä kärkeen), kevyt ja pehmeä. Sille saattaisi olla hyväksi kunnon tärkkäys, mutta en ole koskaan kokeillut. Malli löytyy vanhasta Kotilieden Virkkaa 16 -lehdestä.

I crocheted this little and delicate doily when I was young, and when I had the urge (for a while) to crochet very fine yarn with a very fine hook. Pattern is called Delicate star, but it reminds me of a spider´s web, being so thin and delicate. I don´t think this pattern would look this good if it was crocheted of thicker yarn. The doily is small, 10 inches across, lightweight and soft. It might use a good starching, but I have never tried it.

Iso kuva Big picture

     
  Tämä virkattu pikkuliina on saanut valitettavan vähän huomiota huushollissamme. Onhan se kuitenkin ihan nätti, vaatimaton kylläkin mutta erikoinen muodoltaan. Tarjotinliina ehkäpä? Olen virkannut sen joskus vuosia sitten paksusta pehmeästä puuvillalangasta. Mistä lienen löytänyt ohjeen, kai jostain virkkauslehdestä.

I have crocheted this little unusual shaped doily ages ago of thick, soft cotton yarn. It´s quite homely but still has its own charm.

Iso kuva Big picture

     
  Virkattu liina ~ Crocheted doily

Ruusuliina on virkattu valkoisesta puuvillalangasta joskus todella kauan aikaa sitten. Olen tykännyt tästä liinasta aina siitä lähtien kun sen jossain lehdessä näin ja sitten itselle virkkasin. Tämä epätavallisen muotoinen liina on kaunis sekä muotonsa puolesta että kuvioltaan. Virkkaaminen aloitettiin keskeltä ja virkattiin siitä päähän päin, ensin toinen puoli ja sitten toinen. Pöytäliinan koko on n. 65 x 30 cm.

This unusual shaped doily with rose pattern is crocheted of cotton yarn and I made it a long, long time ago. I have liked the pattern since I first saw it. Crocheting was started in the middle and worked toward the ends, one half at a time. The doily is sized appr. 26 x 12 inches.

Iso kuva Big picture

     
  Pyöreä pikkuliina on virkattu jostain vanhasta virkkauslangasta, vyöte oli jo hävinnyt. Malli on Isoäidin kaunein pitsiliina -ohjeesta Kotilieden Virkkaa 16 -lehdestä. Liina koostuu monesta tällaisesta pyöreästä osasta ja välikuvioista, ja reunaa siihen on myös virkattu, mutta tämä on siis vain yksi kuvio koko mallista. Oikein nätti ihan tämmöisenä yhtenä pienenä liinanakin. Halkaisijaltaan tämä on 18,5 cm.

Small doily (7 1/4 inches) is crocheted of cotton yarn. Pattern is from an old Finnish crocheting pattern collection.

Iso kuva Big picture

2012

     
  Kotilieden Virkkaa 16 -lehdestä on tämäkin pieni mukin alunen virkattu. Kellertävä puuvillalanka on hieman paksumpaa kuin ihan ohut tavallinen virkkauslanka. Koko on 15 cm kanttiinsa. Hyvä koko kahvimukin alle. Neliön nimi lehdessä on Krysanteemi. Mitenkähän hieno olisikaan, jos olisi monta vieri viereen yhdisteltynä, kun yksikin on jo näin kiva. Kyllähän tästä reunoista näkee, ettei ole tarkoitettu ihan yhdeksi erilliseksi, mutta kylläpä asiansa ajaa, ja nätti on.

Small crocheted square is handy under a mug of coffee. You can tell that this square is meant to be used with many more, crocheted together from the edges, but it looks pretty on its own too, and is good sized (6 inches) for its purpose.

Iso kuva Big picture

2012

     
  Virkattu Merivuokko on mukin alunen, 15 cm halkaisijaltaan. Kun yksi luonnonvalkoinen lanka loppui, jatkoin toisella olevinaan samanlaisella, mutta pieni väriero näkyy olevan. Eipä haittaa. Malli on Kotilieden Virkkaa-lehdestä, lehti on vanha eikä sille ole järjestysnumeroa. Vuosiluku 1974 lehdestä löytyy.

I used leftover crochet yarns to make this small round doily called Sea anemone (pattern is in Finnish, but that´s the name of it translated). It´s 6 inches by size. When I ran out of one yarn, I continued with other that looked the same, but there is a slight difference in color. Who cares! Pattern is from a crochet pattern magazine from 1974.

Iso kuva Big picture

2012

     
  Virkattu päiväpeite

Kalastajalangasta virkattu yhden hengen päiväpeite, koko 100 x 184 cm. Olin aika nuori kun virkkasin tämän. Peiton melkein kaikki palat ovat erinäköisiä. Se kai antoikin intoa virkata loppuun asti. Palat on yhdistetty oikealta puolelta virkkaamalla, ja lisäsin pitkiin sivuihin vielä pykäreunat sekä päihin kapeat kaitaleet.

A crochet bedspread for a single bed, later used also as a tablecloth. Size: 39 x 73 ".

Iso kuva Big picture

     
  Virkattu pitsiliina

Virkattu liina, koko 84x84 cm. Tämä oli melko työläs malli virkata, muttei liian hankala kuitenkaan, ja lopputulos on erittäin kaunis. Malli on vanhasta lehdestä nimeltään Kotilieden Virkkaa 16. Siinä on monta muutakin mallia jotka olen virkannut.

Crochet tablecloth. Made from circles, squares, triangles and the border. Size: 33x33".

Iso kuva Big picture

     
  Virkattu pitsiliina

Virkattu pöytäliina, koko 51x51 cm. Sama malli kuin yllä, vain pienempi koko.

Crochet tablecloth, size 20x20".

Iso kuva Big picture

     
  Saunan ikkunan pitsiverho ~ Crocheted curtain

Saunan ikkunan pitsiverho estää näkyväisyyttä ulkoa sisälle muttei kuitenkaan pimennä saunaa hirveästi. Pitsimalli löytyi vanhasta virkkausvihkosesta. Verho on virkattu puuvillaisesta virkkauslangasta jo monta vuotta sitten. Virkkasin sen varta vasten tähän ikkunaan ja siinä se on ollut ruutujen väliin nauloilla kiinnitettynä siitä lähtien. Pidän kovasti tästä erikoisesta mallista.

Crocheted curtain in the window of our sauna lets light come from outside but prevents neighbors to see in. Curtain is made of cotton yarn many years ago. We fastened it between the layers of glass with tiny nails, and it´s been there since. I love the delicate look of the pattern.

Iso kuva Big picture

     
  Pitsiverhot

Virkkasin puuvillalangasta pitsiverhot saunan pukuhuoneen ikkunaan.

Crochet curtains in our sauna´s dressing room window.

Iso kuva Big picture

     
  Keittiön verhot

Keittiön verhojen virkattu pitsi oli alunperin pöytäliinan reunassa. Se ei toiminutkaan sitten yhtä hyvin kuin ohjeen kuvassa, varsinkaan kun pesujen myötä pyöreä liina hieman kutistui ja muuttui soikeaksi. Pitsiä oli riittävästi kahteen keittiön kappaan, ja nepä siitä sitten tein.

Curtains for the kitchen windows with a crochet lace in the border. The lace used to embellish a table cloth.

Iso kuva Big picture

     
  Virkatut verhokapat

Virkatut verhot keittiön ikkunaan (2 kpl), 40x200 cm. Puuvillalangasta pienellä koukulla, iso työ mutta kannatti kyllä. Hyvät kesäverhot, parhaimmillaan silloin kun ulkona on vihreää.

Crocheted curtains in our kitchen windows. It took me a few months to make them. Measurements for each: Height: 40 cm (15,5") Width: 200 cm (78")

Iso kuva Big picture

     
    Home