Home    Torkkupeittoja ~ Lap quilts
     
  Peiton keskiosa on kuusikulmioita, jokainen eri kankaasta paitsi yksi tuplana. Koska kangasvalikoimani ei riittänyt tämän suurempaan, piti päällystä suurentaa leveillä reunoilla. Sain idean applikoidusta reunuksesta, ja lopputulos on juuri niin hieno kuin mitä suunnittelinkin. Applikoin kukkaköynnöksen L-kirjaimen muotoisiin reunuksen puolikkaisiin käsin lihakaupan paperin avulla ja sitten kun olin yhdistänyt kappaleet kokonaiseksi kehykseksi, ompelin kuusikulmiokappaleen kiinni reunukseen käsin ja viimeistelin applikoinnin. Tikkasin peiton käsin. Ensin keskelle viuhkoja, ja reunuksen tikkasin ensin köynnöstä myötäillen ja sitten vielä taustalle ristikon. Villavanu (Hobbs Tuscany collection wool batting) on ihanaa käsin tikattavaa ja paksuudeltaan sopivaa. Reunan huolittelukaitale on vähän tummempaa sinistä ja käy kokonaisuuteen todella hyvin. Peiton koko on 127 x 162.

Hexagons in the middle, hand appliqued (butcher´s paper + needle turn) wide border around the center to make the quilt large enough - it´s sized about 50 x 75 inches. Wool batting (Hobbs Tuscany collection wool batting. I like it the best) and hand quilting - fans in the center and echoing the flower vine with cross hatch in the background for the frame. I really like how this quilt turned out.

Iso kuva Big picture

Toinen kuva Another picture

2013

     
  Kiviset ja Soraset ~ The Flintstones

Kiviset ja Soraset on charm quilt. Kahta samanlaista palaa ei tällä kertaa löydy, tarkoitus oli yksi pala tuplata mutta sitten kolmioita oli jo ylimääräisiä ja se jäi sitten pois kuitenkin. Palat ovat leijan muotoisia, ja kolmesta palasta tulee aina yksi kolmio. Isosta kuvasta näet tarkemmin. Peiton yksi sivu on reilut 100 cm ja halkaisija isoimmalta kohtaa reilut 200 cm. Ommeltu koneella, tikattu käsin. Mistäkö nimi tulee? Keskellä peittoa yhdessä kuvassa Retu Kivinen ja Tahvo Soranen ovat lumisotasilla.

The Flintstones is a charm quilt. I intended to include one duplicate, but then I had more triangles than I needed, and the duplicate piece was left out after all. The pieces are kite shaped. Three kites make a triangle. You can see it better if you click for a big picture. Each side of the quilt is 40 inches and the diameter from point to point is 80 inches. But where does the name come from? There is a piece in the middle of the quilt where Fred Flintstone and Barney Rubble are having a snowball fight.

Iso kuva Big picture

2008

     
  Tilkkupeitto

Tämän tilkkupeiton kankaat oli valittu etukäteen eräälle ohjeelle, mutta tykkäsin tästä mallista enemmän. Kaveri lähetti kankaat ja ohjeen, ja saman henkilön tekemästä tilkkutyöstä on tämäkin malli lähtöisin. Kiitos, Marty! Päällinen ommeltu koneella, tikkaus suoritettu käsin.

This quilt was made of fabrics that had been pre-selected for a quilt and followed a pattern, but I kept the fabrics and chose a different pattern. Thank you, Marty, for providing me both! The quilt is sized "suitable for a nap". Machine pieced, hand quilted.

Iso kuva Big picture

2006

     
  String-X

String-X malli on peräisin Quiltvillesta. Blokit on ommeltu ja yhdistetty koneella ja tilkkutyön kerrokset on yhdistetty käsin tikkaamalla sekä sitomalla. Polyestervanu tekee peitosta pehmoisen ja kuohkean. Vuori on yhdistetty kolmesta eri kankaasta kun omista varastoista ei löytynyt mitään sopivaa kangasta tarpeeksi paljoa, mutta eihän se haittaa, kun päällinenkin on suurelta osin tähdesuikaleista koottu. Peiton koko on 130 x 165 cm.

String-X pattern is from Quiltville. Blocks and top are pieced by machine, and the quilt is hand-quilted and tied. Polyester batting makes it fluffy. I found backing material from my stash, but I had to use three different prints. That´s okay, as the top is scrappy too. Size of the quilt is 51 x 65 inches.

Iso kuva Big picture

2006

     
  Scrappy nap quilt

Tämä peitto ei valmistunut hetkessä. Välillä loppui kangas ja uutta odotellessa vierähti aikaa. Jossain vaiheessa koko tekele ei miellyttänyt alun perinkään. Välillä loppui inspiraatio koko tilkkuiluun. Lopulta torkkupeitosta tuli kuitenkin ihan kiva, ja Ari piti siitä niin kovasti, että omistin sen hänelle paljon ennen kuin se edes valmistui. Ommeltu koneella, applikoitu käsin, tikattu käsin.

This quilt was under construction for a long time. There were times I wasn´t pleased in it at all, times I had run out of fabric and times I had run out of inspiration of quilting whatsoever. Despite of all this I finally completed the quilt. It is good sized quilt to snuggle under. Pieced by machine, appliquéd by hand, quilted by hand. Ari liked it so much I decided to give it to him long before I finished it.

Iso kuva Big picture

2005

     
  Syksyn aurinkoiset päivät ~ The Sunny Days of Autumn

Pinwheel peitto oli aika pitkään tekeillä. Siitä piti tulla alunperin ihan erinäköinen, mutta niinhän ne aina tehdessä muuttuu. Reunakangas oli kiven takana, mutta kun se lopulta löytyi, niin se onkin sitten sitä sopivampi keskustan blokkien väreihin. Torkkupeitoksi tämä on vähän niukin naukin kooltaan (n. 125 x 150 cm) mutta kankaat ei riittäneet isompaan. Ommeltu koneella, tikattu käsin.

Pinwheel quilt took quite a while to make. It was difficult in some ways to make it, but finally I got it finished. It´s not too large (50 x 60 inches) but it will have to do now, as the fabrics were not enough for anything larger. Pieced by machine, quilted by hand.

Iso kuva Big picture

2005

     
  Torkkupeitto

Torkkupeitto ruskean, beigen ja vihreän väreissä. Sawtooth Star malli on ommeltu koneella, välikaitaleiden kanssa kasattu, ja peitto on tikattu käsin. Välissä polyestervanu. Kooltaan peitto on n. 145 cm kanttiinsa.

A lap quilt in brown, beige and green. Sawtooth Star pattern with sashing and cornerstones. Machine pieced, hand quilted. The quilt is 57" by size.

Iso kuva Big picture

2005

     
  Souturetki tilkkulammella

Tämä tilkkupeitto sai alkunsa siitä, että pienten ylijäämäpalasten kori oli niin täynnä että jotain oli asialle tehtävä. Leikkasin kaikki joko 2,5 tuuman neliöiksi tai kapeiksi suikaleiksi, sen mukaan minkä kokoinen kangaspala oli. Neliöistä tein nämä nine patch -blokit. Niiden kaveriksi tein neliöitä yhdistämällä aina kaksi kolmionmuotoista palaa. Kapeat suikaleet ovat ihan oma lukunsa ja peittonsa, jonain päivänä, toivottavasti. Tilkkupeitto on ommeltu koneella ja tikattu käsin, ja kooltaan se on 138 x 180 cm. Väliin laitoin Warm&Natural sekoitevanun (87,5 % puuvillaa ja loput tekokuitua). Nimeksi tuli lopulta Souturetki tilkkulammella.

I ended up with this quilt when my scrap basket was so full that something had to be done about it. I cut everything into 2,5" squares or narrow strips, depending on the size of the scrap piece. I sew the squares into 6" nine patches and combined them with 6" sawtooth squares. The narrow strips will make a quilt of their own some day, I hope. The quilt is machine pieced and hand quilted and is 54 x 70" by size. I used Warm&Natural cotton batting for this one. I named it "Souturetki tilkkulammella" which means "Rowing on a pond of scraps".

Iso kuva Big picture

2004

     
  Syksyn kehrä

Syksyn kehrä torkkupeitto. Kaleidoskooppi-malli, koneella ommeltu ja käsin tikattu. Koko 148 x 194 cm.

Syksyn kehrä (Autumn wheel) nap quilt. Kaleidoscope pattern, machine pieced and hand quilted. Size 58 x 76 inches.

Iso kuva Big picture

2004

     
  Kevätesikko

Sain syntymäpäivälahjaksi kankaat ja ohjeen tähän työhön. Malli oli minulle uusi ja luulin sitä ensin vaikeaksi, mutta eipä ollutkaan. Blokkikoko 9 tuumaa. Torkkupeiton koko on 150 x 150 cm ja nimesin sen Kevätesikoksi. Tässä työssä käytin ensimmäistä kertaa puuvillavanua (sekin peräisin samalta kaverilta kuin kankaat, ihan USAsta asti) ja se on niin hyvää materiaalia että eipä huvittaisi enää polyestervanua käyttääkään. Puuvillavanua on kuitenkin sen verran hankalaa ja kallista hankkia Suomesta, että kun se varastoistani loppuu, niin tuskin sitä enää käytän.

I got a quilt kit from my friend as a birthday present. The kit included the material and directions to make this quilt. I learned a new block during this project - kaleidoscope. Blocks are 9" by size. The quilt is sized 60 x 60" (150 x 150 cm) - a good nap quilt size for a shorty like me. The quilt is called Kevätesikko (a spring flower). I used cotton batting for this quilt (also from the friend) for the first time, and I just love it.

Iso kuva Big picture

2004

     
  Irenen torkkupeitto

Torkkupeitto. Ommeltu koneella, tikattu käsin. Takapuolella iso vaalea sawtooth star tummanruskealla pohjalla koska tummanruskea kangas ei olisi muuten riittänyt. Lahjan saaja tykkäsi siitä erikoisesti.

A nap quilt. A simple pattern - four-blocks and plain squares. Machine pieced, hand quilted. No name, but the quilt reminds me of fall in a forest.

Iso kuva Big picture

2003

     
  Satukirja

Sekalaisista tilkuista kasattu torkkupeitto Satukirja. Koneella ommeltu ja käsin tikattu.

A lap quilt, made of some odd blocks. Machine pieced, hand quilted. No label for a name, but it could be called Satukirja (story book), couldn´t it?

Iso kuva Big picture

2003

     
  Pihapolku

Torkkupeitto Pihapolku jonka tein vanhemmilleni. Road to Oklahoma malli. Koneella ommeltu, käsin tikattu.

A lap quilt called Pihapolku (Courtyard path) which I made for my parents. Machine pieced and hand quilted. Road to Oklahoma-pattern.

Iso kuva Big picture

     
  Miau

Torkkupeitto Tanjalle. Peiton nimi on Miau (eli Lunta tassuissa). Lumipalloblokkeja nine patch blokkien kanssa vuorotellen. Koneella ommeltu, käsin tikattu. Koko 177x118 cm. Nimi tulee paitsi lumipalloista, myös vaalean kankaan kissakuvioista. Jokaiseen lumipalloblokkiin on vielä tikattu tassunjälki.

Nap quilt for Tanja called Miau, eli Lunta tassuissa (Meow aka Paws in snow). Size: 177x118 cm (70x46 inches). Snowball nine patch pattern. Machine pieced, hand quilted.

Iso kuva Big picture

2002

     
  Double wedding ring

Pitihän tätäkin Double Wedding Ring mallia kokeilla. Työläs vaan ei mahdoton. Koneella ommeltu ja käsin tikattu, koko 146x116 cm.

Small quilt in Double Wedding Ring pattern. Machine pieced and hand quilted. Size: 146x116 cm (57x45").

Iso kuva Big picture

2002

     
  Sawtooth Star

Torkkupeitto 154 x 130 cm kooltaan. Sawtooth star malli. Koneella ommeltu, käsin tikattu.

Nap blanket; machine pieced and hand quilted. Sawtooth star pattern. Size: 154 x 130 cm (60 x 51").

Iso kuva Big picture

2002

     
  Torkkupeitto

Torkkupeitto, johon käytin kaikkea mitä oli saatavilla tilkkuharrastuksen senhetkisessä vaiheessa. Hirsimökkivariaatio, koneella ommeltu ja käsin tikattu.

A nap blanket made of scraps at the time, a variation of log cabin pattern. Machine pieced, hand-quilted. Size: 112x152 cm (44x60 ")

Iso kuva Big picture

2001

     
    Home