Home

Pieniä tilkkutöitä Small quilts

Halusin kokeilla yhdestä kirjasta yhtä juttua, ja siitä tuloksena oli tämmöinen nukenpeiton kokoinen kappale. Tein siitä sitten nuken (ja nallen) peiton. Helppo tekniikka tuo oli. Kaitaleita ommellaan yhteen, viipaloidaan näin saatu kappale ja ommellaan viipaleet uudestaan yhteen samassa järjestyksessä mutta joka toinen vähän eri tasoon. Tarkoitushan siis oli että näin saadun kappaleen päälle sitten applikoidaan jotain, niin kuin vaikka kukkia niin kuin siinä kirjassa oli, mutta ei tämän värisen päälle oikein mikään tuntunut käyvän ja se jäi hetkeksi silleensä odottelemaan että mitä tästä tulisi. No tuli sitten ihan ilman kukkia tällainen hieno ja varmasti lämmin (välissä villavanu!) nuken ja nallen peitto. Pussiksi ompelin kaikki kerrokset ja koneella tikkasin suoria linjoja.

I wanted to try out something in one of my quilting books, and ended up with this piece of patchwork, sized approximately doll (or teddy) quilt. It was such an easy technic. You sew strips together, slice it up and sew together again, just adjust the place of every other slice a bit. In the book you were supposed to add floral applique on this base, but I just could not find any colors that would have matched. So I left it like it was and sew it into a nice, warm (wool batting!) quilt for dolls and teddys. I sewed all layers at once, turned and quilted a few straight lines by machine.

2014

Iso kuva Big picture

Iski hirveä huvitus applikointiin koneella kaksipuoleista liimaharsoa käyttäen. Mallin löysin värityskirjasta ja kaikki kankaat tietysti omista kangaskasoista niin kuin yleensäkin. Prinsessa on lähtenyt kukkahameessaan ulkoiluttamaan pientä koiraansa. Helmiäisnappi on pallo jota prinsessa heittää ja koira hakee, ja nappikukat kukoistavat. Ensin silitin kaikki osat taustakankaalle, sitten laitoin vanun (villa) päällisen ja taustakankaan väliin ja siksakkasin kaikki reunat. Lopuksi ompelin helmet ja napit. Olin niin huolellinen että pujotin kaikki langanpätkät nurjalla puolella piiloon.

I suddenly felt like machine applique with fusible web. I found the pattern from a coloring book and all fabrics were in my fabric stash. Princess has gone out with her little dog to play. There is a pearly button in the corner - a ball to play throw and fetch. Button flowers bloom. I first ironed all parts on the background, then layered top, wool batting and back, and zig-zagged around all edges. Then I sew buttons and pearls. I wanted to do a good and tidy job and hid all the yarn ends in the batting with a needle on the back.

2014

Iso kuva Big picture

Lopultakin sain aikaiseksi kokeilla tiffany-tyyppistä tilkkutyötä. En tiedä kuuluuko mustat kaitaleet ommella koneella vai käsin, mutta minä nyt ompelin ne koneella. Olihan se jossain vaiheessa vähän hankalaa, ja tietysti muutamasta kohdasta piti korjata irvistäviä kohtia. En edes viimeistellyt tätä kunnolla, vanua ja tikkausta jne, kunhan kanttasin reunat ja länttäsin seinälle. En nyt niin täysillä innostunut, että olisin alkanut heti suunnitella seuraavaa, mutta ihan kiva kokeilu kuitenkin.

I have been thinking about it for years, and now I finally got to try this stained glass technic out. I am not sure if the black strips are supposed to sew in place by hand or by machine. I did it by machine. It was tricky at some points and I needed to re-sew some parts. I never even finished it properly - no batting etc, just bound the edge and hung on the wall. I did not get sucked into this totally, but it was a nice thing to try.

2014

Iso kuva Big picture

Ompelin pienen soikeahkon kappaleen pienenpienistä kuusikulmioista. Sitten laitoin vanun väliin ja huolittelin reunan. Reunaan löysin satiinikanttinauhaa hamsterinvarastoistani. Vähän tämä näyttää patalapulta ja on saman kokoinenkin mutta ihan koriste se kuitenkin vain on.

I sewed tiny hexagons into an oval shaped piece, bound it with satin strip and ended up with a small mini quilt that looks like a potholder and is the same size too but is not.

2014

Iso kuva Big picture

 
     

Käsin applikointi freezer paperin kanssa needle turn tekniikalla on kyllä tosi mukavaa. Pariin päivään pistelin koko maiseman jossa nallella on ilmapalloja, nappikukat kukkivat ja aurinko paistaa. Monivärinen reunus on kierrätettyä reunusta eräästä epäonnistuneesta yritelmästä. Sinisen batikin käytin melko tarkkaan tähän työhön, vielä on jäljellä pieniä tilkkusia mutta näin kalliin kankaan käyttääkin mielellään tarkoin. Kuvassa sen väri ei valitettavasti toistu ihan oikein. Olen käyttänyt sitä jo torkkupeiton applikoituun reunaan ja toiseenkin työhön joka on vielä vähän kesken. Kirjailin merkkauslangalla vähän yksityiskohtia ja tikkasin kaiken reunoja myöten. Ilmapalloissa on kirjaimet - saajan nimi - jotka halusin tähän peittää, mutta kyllä tästä näkee minkä väriset ne ovat. Välissä on vilavanu. Nurja puoli on vanhaa lakanaa joka oli sopivan pehmeätä ja vaaleansinistäkin vielä. Ompelin päällisen, vanun ja taustan pussiin ja käänsin - helppo reuna ilman eri kaitaleita! Työ on kooltaan 34 x 46 cm.

I just love needle turn applique with freezer paper. It only took a couple of days to have all this stitched. Teddy bear has balloons with letters - they make the recipient's name, so I covered them with white blank areas, but you can still see the colors of the letters. SunIso kuva Big picture shines, button flowers bloom. I used parts of an old unfinished work for colorful border, and enjoyed using odd strips and pieces of the blue batik - it was costly and looks so pretty and I like to use every inch of it. I embroidered some details with embroidery floss and hand quilted everything in the ditch. I did not quilt the letters in the balloons because that would have made the balloons flat. There is wool batting inbetween the layers, and I sewed the edge the easy way and without an extra strip for binding. Mini quilt is sized 13½ x 18 inches.

2014

Iso kuva Big picture

  Kehystin pienen purjelaivablokin valkoisilla ja punaisilla pikkuneliöillä, laitoin palasen puuvillavanua väliin ja viimeistelin punaisella pilkkukankaalla. Tikkasin kevyesti käsin. Purjelaivablokki on paperin päälle ommeltu kuvan mukaan koneella (paper pieced), ja se kyllä sai odotella sekalaisten kokeilujen pussissa aika kauan ennen kuin tuli käytetyksi. Ihan kiva että nyt se pääsi pussista pois ja seinälle, kun paper pieced kuvien teko kuitenkin on melkoista ähräystä. Kuuden tuuman blokki, reunus ommeltu 1½ tuuman paloista, koko yhteensä 8½ tuumaa.

I framed a six inch paper pieced sailing boat block with red and white squares (I cut them 1½ inches) and bound it with red with tiny white dots. Sailing boat block waited to be used in the odd blocks pile for a long time. I´m glad to have finished it now because making paper pieced blocks is so much effort, it´s a shame if they don´t end up being used. This mini quilt is 8½ inches by size.

Iso kuva Big picture

2014

     
  Pikkuinen työ kuusikulmioista. Sommittelin sointuvista väreistä pienen suorakulmion, reunoihin laitoin puolikkaat mutta ylä- ja alareunaa en suoristanut. Sitten kun keskiosan tilkut oli ommeltu yhteen, pistelin sen valkoisen kappaleen keskelle mahdollisimman näkymättömästi. Reunakaitaleiksi valikoitui ruusukuvioista kangasta joka ihan sattumoisin oli ihan samoissa väreissä kuin tuo keskiosa. En millään osaa olla niin suunnitelmallinen että valitsisin ensin reunakankaan ja sitten sen mukaan tekisin keskiosan. Näin päin se on paljon jännempää! Ompelin kaikki saumat käsin, siis reunakaitaleetkin. Konetta käytin vain huolittelukaitaleen ompelussa, mutta senkin sitten pistelin nurjalle puolelle käsin. Tikkasin käsin ensin reunakaitaleen rajasta, ja sitten keskeltä vain sen verran että kiinnitin muutaman tilkun keskustaan pieniä helmiä. Reunakaitaleeksi löytyi valmiiksi tehty pätkä tuommoista vihreätä jossa on valkoisia pieniä viiruja, näyttää niin kuin olisi valkoisella langalla harsittu mutta se on sitä kuviota. Yksivärinen olisi ollut parempi, mutta vihreitä ei ihan joka sävyä minun kankaista löydy ja tämä oli muuten niin sopiva. Kooltaan tämä on 29 cm kanttiinsa.

Hexagon mini quilt with some tiny pearls to embellish the center. I made the center first, then found the border fabric from my selection. I sewed everything by hand, including the borders, but made the binding the usual way - machine first, then by hand on the back side. 11½ inches by size.

Iso kuva Big picture

2014

     
  Leikkasin pienen pieniä kuusikulmioita pikkutilkuista ja sommittelin niistä miniatyyrin - eiköhän tätä voi sillä nimellä kutsua, kun kuusikulmion koko on tuuman luokkaa ja koko tekele on parikymmentä senttiä kanttiinsa. Reunat ja takapuoli on tehty samasta kappaleesta, taittelin reunat, laskostin nurkat ja pistelin ne mahdollisimman näkymättömästi päältä päin käsin. Väliin ujutin avoimesta keskikohdasta palasen villavanua, ja sitten ompelin kuusikulmiorykelmän reunoista piilopistoin kiinni keskelle. Ainoa tikkaus on nuo isot pistot merkkauslangalla. Ne antavat hauskan kennomaisen näön. Idean siihen löysin netistä. Ohjeen reunaan otin Gerd Gellein Merkesdalin kirjasta Ota tilkut uuteen käyttöön.

I cut tiny hexagons from scraps and made a mini quilt. Hexagon size is about one inch and the whole thing is 7 x 8 inches by size. There is a piece of wool batting inbetween the quilt, and I quilted with embroidery floss and huge stitch size - I found that idea online: http://hopefulhomemaker.com/wp/2014/03/03/sweet-as-honey-hunters-star-pillow-hexagon-beehive-mini-quilt/

Iso kuva Big picture

2014

     
  Naruhyppy

Pienessä tilkkutaulussa nalle hyppää narua kun pupu ja kisu pyörittävät. Malli on otettu Kauneimmat käsityöt -lehdestä, mutta toteutin sen vähän eri tavalla. Mallissa käytettiin huopaa eläinhahmoihin ja niiden vaatteet ommeltiin enemmän kolmiulotteiseen asentoon, vekkejä ja täytevanua jne. Minä applikoin kaikki osat käsin puuvillakankaasta käyttäen apuna lihakaupan paperia. Kokokin taisi lehdessä olla vähän isompi. Malli piti itse suurentaa ruudukon avulla ja sitä pystyi siis itse säätämään ruudukon koolla. Hyppynaru on villalankaa, ommeltu paikalleen näkymättömästi, ja kasvot on kirjailtu merkkauslangalla. Nallen haalarissa on kolme pientä nappia. Nallen ja kisun korvissa on vähän kirjailua myös. Mallissa on paljon pieniä osia ja niiden oikeaan järjestykseen ompeleminen oli välillä aikamoista tiperrystä. Se onnistui jotakuinkin hyvin, mutta näkeehän tästä kyllä että vasta harjoittelin tätä tekniikkaa. Kuva sai yksinkertaiset kehykset ja hyvin vähän käsintikkausta ja väliin ohuen vanun. Koko on 40 x 56 cm kehyksineen. Tätä oli mahtavan mukava tehdä. Toivottavasti se saa hymyn pienen lahjan saajan kasvoille.

I hand appliqued this small picture and finished it like a quilt, with thin batting and very little hand quilting. It is 16 x 22 inches by size, frames included. I hope that the little recipient will like it!

Iso kuva Big picture

2013

     
  Eteisessämme on seinä jota koristi Helmikuu (alempana tällä sivulla) ja se on paitsi vähän pieni, myös kylmän värinen. Halusin väriä ja lämpöä ja tässä sitä nyt on. Otin esille sen pussin jossa on sekalaisia blokkikokeiluja, ja lisäksi vielä etsin kaikki yli jääneet blokit tai blokkien osat vuosien varrelta. Aikani niitä pyörittelin ja sommittelin ja nämä valikoituivat ja järjestäytyivät tähän muotoon. Paperille ommeltuja sydämiä, krookuksia ja purjevene. Muutama pinwheel jotka eivät mahtuneet laudeliinoihin. Vielä yksi taloblokki. Pikku pinwheelien osia ja niiden osia. Hirsimökki jota piti ankaralla kädellä kaventaa. Käytin vanhaa kunnon sääntöä "jos se on iso, leikkaa pienemmäksi, ja jos se on pieni, ompele siihen lisää". Päällisen ompelu olikin oikein mukavaa. Työn nimi olkoon Kerro. Siitä löytyy kuvitus moneen tarinaan. Työn koko on 112 x 50 cm. Kaikki paitsi kuusikulmiokukkanen on ommeltu koneella, ja tikkasin työn käsin ommeljuovia pitkin kevyehkösti. Välissä on melko paksu polyestervanu. Reunan huolittelukaitale on kahdesta eri punaisesta, ei alkuperäisen suunnitelman mukaan vaan siksi että peruspunainen loppui ja jatkoin sitten toisella joka vivahtaa vähän oranssiin päin. Ihan hyvän säväyksen se kuitenkin antaa. Ripustus ei suinkaan tapahdu noilla nauhoilla jotka yläreunan yläpuolella näkyvät, ne ovat siinä vain kuvauksen apuna. Omalla paikallaan en saanut tästä hyvää kuvaa, ja se piti siirtää kuvan ottamista varten valkoisen oven päälle nauhoilla hengarista roikkumaan. Takana on ihan oikeaoppinen kolmiosainen ripustuskuja ja kunnon kepakko.

February (scroll down to see it) started to look too small and cold by colors to me, and I wanted to replace it with some color and some warmht. Now we have both! I took out all the oddblocks, leftover blocks and block parts from all the years I have quilted. I arranged them until I had selected these and got them in a good order. Paper pieced hearts, crocus and a sail boat. Some pinwheels that were leftovers from the sauna seat covers. One last house block. Small pinwheel parts. Log cabin that I had to cut down from one side to make it fit in. I used the old rule "if it´s too big, cut it down. If it´s too small, add some" and it worked very well indeed. I enjoyed constructing the top a lot. Name Kerro refers to telling stories, which goes very well with all these blocks. Wall quilt is sized 20 x 44 inches. Mostly it´s pieced by machine - only the hexagon flower is sewn and attached by hand - and I quilted by hand in the ditch. The batting is quite sturdy polyester batting. I ran out of the traditional bright red when binding the quilt, so I used some of other shade too. It looks even better now.

2013

     
  Ompelin taas pari tulppaania paper pieced tekniikalla. Pikkutilkut saivat taas kyytiä. Pienen seinäkoristeen koko on 16 cm, ja yksi tulppaani on aina niukasti 2 x 4 tuumaa. Olen muuten keksinyt hyvän tavan ripustaa näin pieniä ja kevyitä töitä. Nauha kiinni taakse yläreunaan nuppineulalla, ja nauhan toiseen päähän tekee solmun ja kiristää sen naulaan tai mihin vain pystyy. Jos se naula ja solmu sitten häiritsee, niin siihen voi laittaa jotain pientä koristetta sitä piilottamaan. Nauha voi myös olla vaikka niin pitkä, että kun sen kiinnittää samaan naulaan josta roikkuu esim. seinäkalenteri, niin pikku tilkkutyö on sitten mukavasti samassa linjassa kalenterin kanssa sen alapuolella. Näin pieniä töitä varten kun ei millään kehtaisi iskeä seinään kahta naulaa eikä myöskään tehdä mitään ripustuskujia takapuolelle.

I sewed two paper pieced tulips, again. I have lots of tiny scraps to use up. The little decoration is 6 1/4 inches by size, and one tulip is nearly 2 x 4 inches. I put very lightweight batting inbetween, but didn´t quilt it at all. By the way, I have invented a good method to hang this small items. You just pin a length of ribbon to the back with a pin. Then tie the ribbon to a nail, hook etc with a knot. If you want to hide the nail, put something small to hide it. If you use long enough ribbon, you can tie it to the same nail that your wall calendar hangs from, and so your little decoration hangs nicely below the wall calendar. I have done it both ways. I usually don´t want to hit two nails to a wall to hang something this small, not to mention sewing hanging sleeves on the back of them.

Iso kuva Big picture

2013

     
  Tämä pieni paper pieced lintublokki on kooltaan vähän alle 10 cm, ja reunusten kanssa työn koko on 24 cm. Blokin malli on samasta saksankielisestä lehdestä kuin pari muutakin paper pieced mallia tällä sivulla. Toisessa niistä on linnunpönttöjä ja toisessa tulppaaneja. Pienimmät tilkut löysin pikkutilkkujen pussista, mutta yhtään isommat sitten isommista paloista. Paper piecing tekniikassa "ylimenevä" osuus kustakin palasta aina yllättää, ja kangasta meneekin isompia paloja kuin luulisi. Sisempi vaaleankeltainen reunus on ommeltu kaksinkertaisesta kankaasta, kun se oli niin läpikuultavan ohutta. Reunan huolittelu näyttää kuvassa aika kamalalta, oikeasti se on ihan hyvä. Tästä tuli aika vaaleasävyinen, keväinen ja kevyt. Välissä on ohut vanu, ja tikkasin käsin tuon vaaleankeltaisen reunuksen kummaltakin puolelta ommeljuovaan.

The little paper pieced bird block in the center is less than 4", and borders included it´s 9½". Pattern for the block is from the same German quilting magazine than some other paper pieced patterns on this page. There are bird houses in one and tulips in the other. This one looks very springlike with light colors and airy feel. There is very lightweight polyester batting inbetween, and I hand quilted in the ditch on both sides of the light yellow narrow border. Binding looks in the picture a bit awkward on the right side, but in reality it´s not that bad.

Iso kuva Big picture

2013

     
  Tämän kukkakoriblokin olen ommellut ennenkin, mutta nyt siitä tuli vähän eri näköinen. Käytin tylsästi samoja värejä kuin kahdessa tulppaaniaiheisessa työssä aikaisemminkin, mutta kun tykkään tästä ruusukankaasta niin kovasti ja nuo muut värit vain jotenkin käyvät siihen niin hyvin. Vähän eri sävyn punaisia ja vihreitä tässä on kuin niissä toisissa. Sisemmät ohuet oranssit kehykset on täsmäleikattu liukuväriraidoitetun kankaan viimeisestä palasesta. Samaa kangasta on käytetty poikkiraitaisena mm. täällä ja täällä. Paper piecing on aina yhtä työlästä, mutta joskus sekin näemmä huvittaa.

I have sewn this small tulip basket before, but it looks totally different now. I did it the easy way and used same colors than in the two other small tulip themed wall quilts. I like the rose print so much, and the other colors just go so well with it. Inner thin border is cut lengthwise from striped fabric used previously here and here, just cut across then. Paper piecing is tedious but it seems to be fun every now and then.

Iso kuva Big picture

2013

     
  Tässä ompelin yhteen muutaman vanhan kokeilumielessä tehdyn blokin ja siitä tuli tämmöinen kapea ja korkea juttu. Tikkailin vähän käsin, paksuhko vanu on välissä. 36 x 125 cm.

I sewed together some old blocks I had made years ago, and this is what I ended up with. I hand quilted it, and the blocks had been sewn by machine. 14 x 49 inches.

2013

     
  Tämän pienen tulppaanijutun blokki on ollut olemassa jo vuosikausia. Joskus oli paper piecing -innostusta, ja malli jostain saksankielisestä tilkkulehdestä. Nyt otin ja purin tämän pois edellisestä yritelmästä ja tein tämmöisen pienen seinäjutun. Koko työn koko on 17 cm kanttiinsa.

Tulip block has been waiting for years, and now it has been finished. I sewed the tulips when I was interested to try out paper piecing. The pattern is from a German quilting magazine. Size is 6½ inches.

2013

     
  Metsäaiheinen pikkutyö, joka kai menee ihan miniatyyriosastolle. Keskiosan pinwheel-blokit ovat kooltaan n. 6 cm eli 2 1/4 tuumaa kanttiinsa. Keskiosan koko on 12 x 18 cm ja koko työ 23 x 28 cm. Pinwheel-blokit on tehty tältä sivulta löytyvien lentävät hanhet-blokkien jämäpaloista. Näin pienten blokkien ompelu on aika hankalaa. Saumanvarat tuntuvat niin paksuilta vaikka ne yrittäisi jättää miten pieniksi. Pinwheel blokit odottelivat käyttöä aika pitkään, mutta lopulta sain ommelluksi ne joksikin. Ihan kiva tästä tuli, ja on aina mukavaa kun saa mieluummin tehtyä jotain pienistäkin paloista sen sijaan että heittäisi ne roskiin.

I guess you could call this a miniatyre. Pinwheel blocks in the center are 2 1/4 inches finished. Center is 4 1/4 x 7 inches, and the whole thing is 9 x 11 inches. Pinwheel blocks are made of flying geese leftovers. You can see the flying geese in a pine tree wall hanging lower on this page. Sewing pieces this small is a challenge, but I always find it very nice to make something of leftovers and scraps instead of throwing them away.

Iso kuva Big picture

2013

     
  Karhun tassu

Karhun tassu 10 tuuman blokki oli pitkään sekalaisten blokkien pinossa. Reunuksia lisäämällä siitä tuli pieni seinävaate. Tekeleen koko on 50 cm kanttiinsa, ja se on ommeltu koneella ja tikattu käsin.

Bear paw block, size 10", got some borders around it and became a small wallhanging sized 20". The block was filed with my other odd-blocks bag for quite a while, and recently I wanted to make something nice and quick and ran into it. Bear paw wallhanging is sewn by machine and quilted by hand.

Iso kuva Big picture

2005

     
  Valkoisia ruusuja ~ White Roses

Tämä seinävaate oli tekeillä aika pitkään, ei tosin aktiivisesti. Applikoin kukat ja lehdet koneella käyttäen apuna kaksipuolista liimaharsoa. Reunuskangas oli jo sen verran kortilla, että piti nurkissa vähän soveltaa. Ruskean keskusneliön reunaan käsintikkauksen yhteydessä tein kirjontalangalla ketjupistoin ylimääräisen kehyksen. Palkeet muuten ovat myös omatekemät, koulussa seiskaluokalla.

It took me a long time to get this one finished. Flowers are appliqued using fusible web by machine. I had to add some extra squares for the corners because I was running out of the frame fabric. I hand quilted the center part, and added some embroidery echoing the brown center square. Btw, I have made the item next to the quilt as well myself, at school on 7th grade.

Iso kuva Big picture

2008

     
  Pieni seinävaate Valkoisia ruusuja ~ Small wall quilt White Roses

Applikoin koneella kukkia ja kehystelin pikku seinäkoristeeksi. Minusta ne näyttävät ihan juhannusruusuilta. Työn koko on 40 cm kanttiinsa. Ommeltu koneella ja tikattu käsin.

White flowers look like roses to me, the kind that is called Midsummer rose. This little quilt is sized 16 inches. Machine sewn, hand quilted.

2006

     
  Kaikkein pienimpien säästettyjen tilkkujen pussista aloin kaivelemaan ja lajittelemaan. Silitin tilkut ja leikkasin niistä tosi pieniä kuusikulmioita - ainakin minulle nämä ovat tosi pieniä, sivun pituus on yhdellä palalla noin 3/4 tuumaa eli 2 cm. Kyllä kai jotkut tekevät pienemmistäkin, mutta minulla ei tunnu olevan ainakaan nyt mitään hinkua tästä yhtään pienentää. Harsin tilkut paperimallineiden päälle niin, että harsinlanka ei mene mallineesta läpi ollenkaan, eikä sitä pureta pois missään vaiheessa, koska paperin saa ongittua pois purkamattakin. Tähän ensimmäiseen kokeiluun (näitä kuusikulmioita on tehty paljon ja tulossa vielä lisää, jos elämme ja Herra suo. Sittenpähän näkee, mitä niistä lopulta koostuu) laitoin ohuen vanun väliin, ja leikkasin taustakankaan pykäreunaiseksi niinkuin päällinenkin on. Käänsin taustakankaan reunat vanun reunan ympäri ja ompelin käsin piilopistoilla. Huh miten työlästä, ja lopputulos juuri siedettävä. Sisänurkat ovat se kriittinen paikka. Seuraavaan pitää kehitellä joku muu systeemi. No kuitenkin, tämmöinen pieni "liina" yöpöydälle tästä nyt tuli. Tykkään. Ja tehty siis melko pienistä jämäpaloista. Halkaisija koko liinalla on 27 - 30 cm, riippuen mistä kohtaa mittaa.

I took the smallest scraps I´ve saved. I ironed, cut, basted, sewed and this is what I turned up with so far. I´ve got plenty more made and to be made, Lord willing. Time will tell what I end up with eventually. The pieces are small, edge of finished hexagon is 3/4 inches. I basted using this ingenious method. I put thin batting between the layers, and finished the edges the hard way - turned the back around the batting and blind stitched the edges of front and back. Must invent a better way the next time. Anyway, I like this little "tablecloth" on the bedside table. Diameter around 11 inches, more or less, depending on if you measure from edge to edge or from peak to peak.

2012 Iso kuva Big picture

     
  Leivinliina

Leivinliina paksuksi topattuna, 50 x 50 cm. Karhuntassu blokki keskellä.

A small item (size about 50 x 50 cm / 20 x 20 inches) to be used when baking. A bear paw block in the middle, with enough borders to get the desired size.

Iso kuva Big picture

     
  Seinälle ripustettava lintulauta-aiheinen juttu

Tämä tekele oli keskeneräinen vuosikausia. Pienet paper piecing-lintulautablokit tein jo aikoja sitten. Malli niihin löytyi saksalaisesta Lena tilkkulehdestä. Siinä niistä oli tehty kohtalaisen iso seinävaate, tämä on patalapun kokoinen, 16 x 18 cm - oli sen verran ähräämistä noissa 5 cm kokoisissa lintulautablokeissa ja vielä pienemmissä lintublokeissa, etten millään saanut tehtyä enempää. Nyt sain lopulta pistettyä ne kasaan ja ommeltua niistä tämmöisen pienen jutun jonka voi ripustaa seinälle. Lehdessä siihen oli ommeltu lintu- ja lintulauta-aiheisia nappeja koristeeksi. No ei varmaan löydy sellaisia meikäläisistä kaupoista, joten pari kukkaa sai luvan kelvata. Annoin tämän kiitokseksi sille kaverille, joka auttoi ison hirsimökkipäiväpeiton kerrostamisessa ja harsimisessa.

This little thing was unfinished for years. I made the small paper pieced blocks that represent bird houses years ago. I found the pattern in a German quilting magazine Lena. The wall hanging in the magazine was much larger. Mine is only 6 x 7 ", as the four 2" blocks were enough for me to achieve! The original pattern called for buttons in birdhouse and bird shapes, but would I find such from stores here? No way! So I sewed on a couple of flower buttons instead. I handed it over to the friend who helped me to pin and baste the large log cabin bedspread.

Iso kuva Big picture

2004

     
  Vihreä

Pieni seinävaate joka on tehty pätkästä braidia. Koneella ommeltu, tikattu käsin. Koko on 23 x 45 cm. Tämän saa eräs joka tykkää vihreästä.

Another small wallhanging, made of a piece of scrappy braid. It´s pieced by machine and quilted by hand. It´s 9 x 18 inches by size. I will give this to to a certain person who likes green.

2008

     
  Pieni juttu seinälle

Pieni seinälle ripustettava juttu on 30 x 53 cm kokoinen. Värit ovat oikeasti pehmeämmät. Ompelin braid-pätkän jämätilkuista ja laitoin reunuksia. Koneella ommeltu, käsin tikattu.

Small wallhanging is 12 x 21 inches by size. In real life the colors are softer. I sewed a piece of braid of scraps, then added some borders. Machine pieced, hand quilted.

2008

     
  Sydän

Tein joskus paper pieced sydänblokin; mallin löysin Internetistä, vaan sivuston osoite on jo vuosien varrella hävinnyt. Löysin blokin sitten kaappeja kaivellessani, ja tein tuuman levyisistä punaisista suikaleista reunukset. Tikkasin työn käsin hyvin kevyesti. Koko työn koko on 24 cm.

I made a paper pieced heart block ages ago; I found the pattern on the Internet, but can´t remember anymore the website or the address. I found the block just recently when went through stuff, and added borders of one inch strips in several shades of red. It´s hand quilted, and 9½ inches by size.

2009

     
  Helmikuu

Helmikuu alkoi niin, että ompelin kuuden tuuman nine patch split -blokkeja vähän ohjeesta poiketen. Sitten ompelin puoliksi ohjeen mukaan, mutta nämä eivät sitten niiden ohjeesta poiketen ommeltujen kanssa sopineetkaan niin hyvin samaan peittoon. Onneksi blokkeja oli tarpeeksi, ja nämä erilaiset pääsivät sitten omaan pikku Helmikuuhun. Ommeltu koneella, tikattu käsin. Koko noin 50 cm kanttiinsa. Ohjeen blokkeihin löytää Quiltvillesta.

February was started when I sewed six inch nine patch split blocks but didn´t pay attention to the instructions (you can find them at Quiltville) closely enough. The almost-correctly-sewn blocks didn´t fit the rest after all, but turned into February instead. Sewn by machine, quilted by hand. 20 inches by size.

Iso kuva Big picture

2009

     
  Seinävaate kukkablokista

8x10 tuuman tulppaaniblokin malli on kalenterista jonka sain ystävältäni Martylta. Kehyskaitaleiksi käytin vähän uutta ja vähän vanhaa, eli vähän uutena ostettua kangasta ja vähän vanhaa sohvatyynynpäällistä. Olen varsin tyytyväinen lopputulokseen. Kooltaan seinävaate on n. 35 x 40 cm, ja se on ommeltu koneella ja tikattu käsin.

Tulip block, 8"x10", was found in the quilt block calendar that was given to me by my friend Marty. I framed the block with something old and something new and ended up with a small wallhanging that pleases my eye. The final size is 16"x18". Pieced by machine, quilted by hand.

Iso kuva Big picture

2005

     
  Toinen pikku seinävaate. Tämäkin tulppaaniblokki on samasta kalenterista (ks. yllä). Blokki on 8 x 12 tuumaa kooltaan, ja seinävaatteen koko on 38 x 47 cm. Ommeltu koneella, tikattu käsin.

Another little wallhanging, made of another block in the same calendar than above. Tulip block is 8 x 12 inches by size. Final size appr. 15 x 18 inches. Machine pieced, hand quilted.

Iso kuva Big picture

2005

     
  Seinävaate

Lentävät hanhet -blokeista tehtyjä kuusia, 12 tuuman blokki. Reunuksia lisäämällä siitä tuli pieni seinävaate. Tekeleen koko on 50 cm kanttiinsa, ja se on ommeltu koneella ja tikattu käsin.

Flying geese make fir trees. 12" block is framed with different prints, and I ended up with a small wallhanging sized appr. 20 inches. Machine pieced, hand quilted.

Iso kuva Big picture

2005

     
  Dear neighbour

Seinävaate Dear Neighbour (Rakas naapuri) kaverille North Carolinan mökille. Koko 77x77 cm.

A wall hanging called Dear Neighbour. It is made for a friend. Size: 77x77 cm (30x30").

Iso kuva Big picture

     
  Seinävaate

Kuusituumainen paper pieced kukkakoriblokki odotteli iät ja ajat laatikon kätköissä, mutta nyt se sai tarpeeksi reunuksia ympärilleen ja valmistui pieneksi seinälle ripustettavaksi jutuksi. Ommeltu koneella, tikattu käsin, koko n. 38 cm kanttiinsa. Annoin tämän tekeleen hollantilaisille tuttavillemme. -Silloin tällöin tulee jotain ihme paper piecing -kohtauksia, mutta sitten se onkin sen verran työlästä, että kohtaus menee aika nopeasti ohi.

6 inch paper pieced flower basket block was made ages ago, and now it became a small wallhanging by adding some yellow borders. Pattern can be found here. Machine pieced, hand quilted, size appr. 15 inches. I sent it to friends in Holland. -Every once in a while I am very eager to do some paper piecing, but the seizure leaves me as quickly as it came, as I find paper piecing technic to be more work than piecing blocks the usual way is.

Iso kuva Big picture

2005

     
  Rihmarulla

Rihmarulla sai nimensä Spools-mallista (oikein mukava 6½ tuuman blokki). Se on ommeltu koneella ja tikattu käsin, ja kooltaan se on 98 x 54 cm. Tein sen vanhemmilleni. Huomaa poikkiraidallinen reunakaitale - ostin sen erästä projektia varten (erittäin sopivat värit, lopultakin! on niitä etsittykin) ja kas vain miten se sopi tämänkin reunaan!

Wallhanging Rihmarulla (spool of thread) in Spools pattern (what a fun 6½" block! I really enjoyed making them). Machine pieced, hand quilted, 38 x 21" by size. Made for my parents and handed over on Mother´s day. Notice the striped binding - I bought the material for another project (very good colors for it, at last! I´ve been hunting the perfect print for ages) and look how nicely it suits this one too!

Iso kuva Big picture

2005

  Onnen pipanoita

Onnen pipanoita on ensimmäinen charm quilt tilkkutyöni. Käytin palasen joka kankaasta mitä varastostani löytyi, samoin vähän pikkutilkkuja jotka kaverilta tätä työtä varten sain. Kuvioksi valitsin Tumblerin tästä charm quilt-mallinesarjasta. Loppujen lopuksi peitosta tuli kuitenkin aika pieni, 133 x 85 cm. Välissä polyestervanu. Päällinen on ommeltu koneella. Tikkasin käsin suorat viivat jotka lävistävät jokaisen tumman tilkun molempiin suuntiin. Tämä oli niin mukava työ, että kerään jo kankaita seuraavaa charm quiltia varten.

Onnen pipanoita (crumbs of happiness, rough translation) is my first charm quilt. I used a piece of every fabric I got, also some scraps from a friend, and ended up with a quilt sized 52 x 33 inches. I chose a pattern called Tumbler from this set of charm quilt templates. I used polyester batting. Machine pieced, hand quilted. Making a charm quilt was such great fun I am already collecting fabric for a second one.

Iso kuva Big picture

2005

     
  Pihlajanmarja

Rupesin tekemään nuken peittoa pikkuruisista jämätilkuista, mutta siitä tulikin niin kiva, että päätin ripustaa sen seinälle. Kooltaan Pihlajanmarja on n. 35 x 50 cm. Malli on Chevron ja koko työ on ommeltu koneella. Välissä on vanu, mutta työtä ei ole tikattu ollenkaan.

I rummaged through the basket of tiny scraps in order to make a doll blanket, but ended up with something too nice for that purpose. I hung it on the wall instead. The wall hanging Pihlajanmarja (the name means Rowanberry) is approximately 14" x 20" by size. Pattern is called Chevron and the wall hanging is machine pieced. I used batting in it, but I didn´t quilt it at all.

Iso kuva Big picture

2005

     
  Seinävaate - kissan patja

Birds in the air 12" blokki. 50 cm kanttiinsa on valmiin jutun koko. Ommeltu koneella ja tikattu käsin. Pikku seinävaate pääsi kissan makuualustaksi ja lopulta istuimen päälliseksi ihan ihmiskäyttöönkin.

Birds in the air 12" block in the middle. 20" final size. Pieced by machine, quilted by hand. Little wall quilt got to be our cat´s bed, and eventually a chair pad for humans.

Iso kuva Big picture

2005

     
  Seinävaate

12-tuumaisen blokin ohje löytyy täältä. Vihreitä reunuksia lisäämällä koko jutusta tuli loppujen lopuksi 48 cm kokoinen. Koneella ommeltu ja käsin tikattu.

12" block - the pattern can be found here. It got some greens for borders, and the final size of this little wallhanging is 19". Machine pieced, hand quilted.

Iso kuva Big picture

2005

     
  Triple Irish Chain

Ihan ensimmäisiä tilkkutöitäni. Ehkä olisi kannattanut valita jokin helpompi malli aluksi, mutta ei! Ei ollut pyöröleikkuria, viivainta, leikkuualustaa. Oli kynä, pahvinen viivain, sakset. Kankaat vanhaa harvakudoksista lakanaa, ohutta, paksua, mitä vain käsiini sain. Ihme, ettei tilkkuiluinto lopahtanut ihan kokonaan. Ajattelin lopulta, että ei ikinä tätä mallia enää! No, myöhemmin kuitenkin tein sen parisängyn päiväpeiton, ja se onnistuikin jo paremmin (ja paremmilla välineillä). Malli on siis Triple Irish Chain. Koko 76x76 cm.

Small quilt. One of my very first challenges on quilting. What a choice for pattern to start quilting with - Triple Irish Chain! I didn´t have rotary cutter or ruler. I had pencil, ruler made of cardboard, and scissors. Fabrics were coarse, thick, thin, whatever I happened to catch. It´s a miracle I ever continued learning to quilt after this. Size: 30x30".

2001

Iso kuva Big picture

     
    Home